Resa | Lisebergsbyn har fått en ny lekplats – Lisebusbyn

Av den 2 juni, 2015

Äntligen är den nya lekplatsen på Lisebergsbyn invigd och alla barn med spring i benen har fått en ny plats att hänga på: Lisebusbyn.

– Det känns fantastiskt att den äntligen är klar. Vi har sett fram emot detta hela våren och det är jättekul att så många kom och ville fira invigningen med oss, säger Tina Resch, chef för Lisebergsbyn.

Närmare 200 leksugna barn och föräldrar var på plats vid invigningen. Det var en festlig ceremoni med Lisebergbrasset som spelade fanfar och Herr Berg som klippte det blågula bandet. Alla barn med spring i benen rusade in på lekplatsen för att upptäcka allt, krypa genom kaninkullen, klättra runt i borgen och åka rutschkana.

Lisebergsbyns anläggning har alltid haft en lekplats för gästerna, men inget som liknar den fantasifulla Lisebusbyn. Inspirationen har hämtats direkt från Lisebergs Kaninland och den uppskattade Bushållplatsen.

– Vi har tagit med oss godbitarna från Liseberg in i projektet men anpassat det till vår verksamhet. Bland annat har vi tagit in en bil och en husvagn i designen, säger Tina Resch.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login