Resa | Längtan efter nya upplevelser i vinter

Av den 1 september, 2016

På Aruba finns vinterns bästa utflykter enligt Vings resenärer, det är till Karibien man ska resa för att få de bästa utflyktsupplevelserna.

I alla fall om man ska tro på de 270 073 Vingresenärer som svarade på den semesterenkät som alla Vings resenärer fick när de hade kommit hem från sin semester, förra vintern. Allra bäst utflykter ansåg man sig få på Aruba och därefter på Jamaica och i Mexiko.

I enkäten ställs frågor om allt från köpet av resan, om hotellet, Vings guider på plats, hur man upplevde servicen till vad man tyckte om de utflykter man deltagit på. När det gäller utflykter så var det alltså den lilla karibiska ön Aruba som fick det högsta betyget, 4,47 på den femgradiga skalan.

– Aruba är ett av mina favoritresmål och varje gång jag är där upptäcker jag nya saker, även fast ön är liten. Katamaranturen kan jag varmt rekommendera, förutom sol och bad är det även riktigt bra snorkling. Att åka på en riktigt bra utflykt ger verkligen semestern ett mervärde och minnen för livet, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Vings Semesterrapporter visar att upplevelser på semestern är en växande trend, mycket viktigare än vart man ska resa. Resandet har gått ”från vart till ”vad” och det viktigaste när man väljer resmål är att det finns något att uppleva på plats. När vi reser vill vi också ta del av det lokala. Vi vill upptäcka kulturen, maten och landet vi besöker för att få en mer genuin lokal upplevelse, men också för att ha en häftig och spännande historia att berätta när vi kommer hem.

Topp 5: Bästa utflyktsresmålen enligt Vings gäster:

  1. Aruba
  2. Jamaica
  3. Mexiko
  4. Madeira
  5. Gran Canaria

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login