Resa | Lågtryck ger högtryck hos researrangören Apollo

Av den 14 juli, 2015

För den som inte bokat någon resa till solen än börjar det ta slut på resor de närmsta veckorna. Det kalla och ostadiga sommarvädret har gett rusning efter resor. Förra veckan bokades 51 procent fler resor än samma vecka förra året. Apollo rapporterar att de två kommande veckorna i princip är helt fullbokade. Bokningen av resor till Grekland påverkas inte att det som pågår i landet.

För den som väntat med att boka en resa börjar det sina rejält i utbudet. I alla fall de kommande två veckorna. Apollo har enbart ströplaster kvar att erbjuda den som vill åka i väg den närmsta tiden. Bästa chans att hitta en resa finns från mitten av augusti då det finns mer att välja på för den som kan vänta.

Det är sällan vi säger att det är slutsålt på resor. Men nu är vi så nära slutsålt vi kan komma. Det är klart att det finns enstaka ströplatser kvar, men det är inte mycket. För den som tänkt vänta till sista minuten med att boka är mitt råd att titta lite längre fram i tiden. Från mitten av augusti finns det mer att välja på, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Resorna till Grekland fortsätter att boka i samma takt som tidigare. Ingen avmattning märks av utan Grekland fortsätter att vara sommarens bäst bokade resmål hos Apollo.

Många ser det som ett sätt att hjälpa Grekland att fortsätta att åka dit och spendera pengar. Turismen är viktigt för Grekland och för grekerna. Många är dessutom medvetna om den trygghet det innebär att boka på sin resa på rätt ställe. Paketreselagen ger dig som konsument ett bra skydd om något oförutsett skulle hända, avslutar Kajsa Moström.

Här finns flest platser kvar:

  • Kreta
  • Rhodos
  • Santorini

För den som inte hittar någon resa finns möjligheten att redan nu försäkra sig om en solsemester nästa sommar då många av de populäraste hotellen finns redan till försäljning för sommar 2016.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login