Resa | Keps, solhatt och sandaletter när svenskarna solsemestrar

Av den 19 juli, 2015

En solsemester har många dagar med soligt och varmt väder. Vings Resepanel, där 5 695 personer svarat på frågor om semestervanor, visar att 57 procent av svenskarna väljer att använda någon form av huvudbonad, medan 43 procent avstår.

På fötterna använder var tredje (33 procent) sandaletter. Andra skofavoriter som svenskarna har är tränings-/gympaskor, flip flops, slip in och sneakers.

– Det är bra att skydda sig mot solen när det är varma dagar på solsemestern, inte bara med solkräm utan också med någon huvudbonad. Keps och solhatt är det vanligaste men många kör också helt utan något på huvudet, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topp 3: Vad bär du på huvudet när det är varmt och soligt?
1. Inget  43 procent
2. Keps   31 procent
3. Solhatt   18 procent

På solsemestern promenerar svenskarna helst i sandaletter eller gympaskor.

– Då det är varma soliga dagar vill många kunna gå i skor som känns snygga samtidigt som det ska vara bekvämt för fötterna. Undersökningen visar att sandaletter, träningsskor och flip flops är det som flest vill promenera i på semestern. Att just träningsskorna följer med vet vi sedan tidigare undersökningar då många passar på att ta motionspromenader för att kunna unna sig lite extra av god mat och dryck, fortsätter Magdalena Öhrn.

Topp 5: Vad bär du helst på fötterna på solresan?
1. Sandaletter  33 procent
2. Tränings-/gympaskor  16 procent
3. Flip flops  16 procent
4. Slip in  10 procent
5. Sneakers  10 procent

Om Resepanelen:
Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Den här panelen har besvarats av cirka 5 695 personer som är medlemmar hos Ving. Undersökningen genomfördes i maj 2015. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login