Resa | Icelandair börjar erbjuda flygbokningar via Facebook Messenger

Av den 2 augusti, 2016

Den här tjänsten gör det enklare än någonsin att boka en biljett med Icelandair, tillgängligt under hela dygnet kan söka och boka de bästa flygen direkt via Facebook Messenger.

Denna tjänst placerar Icelandair i framkant i den uppåtgående trenden inom – Conversational Commerce, meddelandeprogram för försäljnings till kund. Icelandair innovativa användning av Facebook Messenger är en inblick i framtiden för att förbättra kundupplevelsen.

Messenger roboten är ett effektivt kundverktyg med bokning och sökfunktion, den kan också svara på återkommande frågor, ge snabba och innehållsrika svar kombinera text, bilder och även video.

Gudmundur Óskarsson, Director Marketing and Business Development på Icelandair kommentarer, ”Vi vill ständigt förbättra resehanteringen för kunderna, från allra första början i deras boknings upplevelse. Att Icelandair placerar Icelandair i framkant och gör bokning av flyg tillgängligt via Facebook Messenger, markerar engagemang för våra kunder. Vi vet vilka plattformar våra kunder använder och vill anamma nya sätt att kommunicera med dem och erbjuda värdefull interaktioner med dom i det utrymmet. Genom detta hoppas vi på att positionera oss som mer än bara ett flygbolag utan som ett mjukvaruföretag och lanseringen av Stop Over roboten är ytterligare ett steg mot vårt mål att våra kunder ska kunna boka Icelandair oavsett vart man befinner sig”.

Utvecklad i skuggan av forskningen som identifierar och överträffar sociala medier genom meddelandeprogram och konsumentinsikt, arbetade Icelandair med Travelaer att utveckla den första utvidgningen av bokning utanför deras egen hemsida. De arbetar för närvarande på den andra etappen av roboten som kommer erbjuda ytterligare funktionalitet för att förbättra användarupplevelsen.

För att komma igång, skicka ett meddelande till Icelandair på: facebook.com/Icelandair eller m.me/Icelandair.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login