Resa | Hur man lever livet på en Söderhavsö i vinter

Av den 1 juli, 2016

Att tillbringa en vintermånad eller två i solen och värmen är något många drömmer om att kunna göra, när mörkret och kylan hos oss i norr är som mest påtagligt. Hotell och lägenhetsuthyrare lockar med förmånligare priser under lågsäsongsperiod på vissa platser i världen. Pensionärer och ex. golfare håller igång många sydeuropeiska orter under den kalla årstiden med längre vistelser.

Nu kan man även göra en tropisk ö i Söderhavet till sitt tillfälliga boende i vinter, som påCooköarnas huvudö Rarotonga.

Cooköarna ligger i Söderhavet halvvägs mellan Nya Zeeland och Hawaii och består av 15 öar som befolkas av knappt 17 000 invånare där huvudön Rarotonga huserar merparten.

”Med boende på hotell med självhushåll kan man till priset som en vanlig 10 -dagars semesterresa i högsäsong bo en hel månad på Cooköarna till samma prisnivå. Deras lågsäsong sammanfaller med våra kallaste vintermånader i januari – mars”, säger Nicolas Petersson, produktchef på Tour Pacific.

”Här kan man kolla in folklivet på lördagsmarknaden Punanga Nuii huvudstaden Avarua, som också är veckans sociala ”happening” på ön, utforska utbudet av frukter, traditionellt hantverk och provsmaka den lokala maten. Eller bara hänga med lokalbefolkningen; lära sig några ord på rarotongesiska, lära sig att klättra efter kokosnötter i palmträden eller fånga sin egen fisk till middagen.”

”Öarna är så små att man lätt tar sig runt per cykel, moped eller lokalbuss. Cooköarnas sköna tempo kan få vilken stressad nordbo som helst att varva ner. Livet på Cooköarna ger nästan en känsla av att färdas tillbaka i tiden. En tid där all stress är borta, och människorna är genuint intresserade av det personliga. Trots denna känsla av tidsresa finns här i stort sett allt modernt utbud som man är van vid hemma”, säger Nicolas. ”En fantastisk grönskande natur, kritvita stränder och ett makalöst undervattensliv finns här i överflöd förstås.”

Tour Pacific erbjuder flera alternativ av nivå och standard på boendet på Cooköarna. Bungalows med självhushåll eller hotellrum där frukost ingår. Prisexempel från 31 900 kr per person inkl. flyg, boende med frukost på 3-stjärnigt hotell i studio/bungalow med självhushåll i 26 nätter och transfers. Vistelser i kombination med boende på korallön Aitutaki, som rankas ha en av världens vackraste laguner, erbjuds också.

Resa
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login