Resa | Hockey-VM ger ökat resande till Prag

Av den 29 mars, 2015

Hockey-VM med slutspel under Kristi Himmelfärdshelgen gör Prag till ett hett resmål bland svenskarna den här våren. Enligt bokningsstatistik från Resia har resorna dit ökat med 26 procent. Den försvagade kronan bidrar också till att fler får upp ögonen för resmål där man får lite mer för pengarna.

Vi ser en tydlig ökning av resor till Prag under VM. Vi har haft liknande effekter under andra stora sportevenemang, som till exempel fotbolls-VM i Brasilien förra året. Generellt sett är efterfrågan på storstadsresor stor den här våren, och hos oss är det Prag och Istanbul som ökar mest just nu, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia Travel Group.

Var tionde svensk styr sin semester efter större sportevenemang
Enligt en undersökning från TNS-Sifo som Resia har låtit genomföra så har ungefär 10 procent av alla svenskar någon gång styrt sin semester efter ett större sportevenemang i världen. Det är främst männen som väljer att resa till sportevenemang. Störst är intresset hos personer mellan 35 och 50 år, som generellt sett spenderar mycket pengar på resor.

Mest bokade storstäderna i vår*

London (1)
New York (2)
Barcelona (3)
Paris (4)
Rom (5)
Prag (7)
San Fransisco (6)
Miami (8)
Istanbul (17)
Malaga (11)

*Bokningsstatistik flygresor utomlands, resor som genomförs mellan 1 mars och 31 maj

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login