Resa | Hit reste svenskarna 2015

Av den 27 januari, 2016

”USA och Thailand har länge legat i topp hos oss, men vi kan se ett ökat intresse för nya destinationer. Visserligen flyger kunder fortfarande till Bangkok, men därifrån tar de sig vidare till mer ostörda paradisöar. Samtidigt ser vi att Vietnam får en allt starkare position och i år är Ho Chi Minh det 18:e mest bokade resmålet. På samma sätt kan vi se att kunder som reser till USA har breddat sina weekenddestinationer. Allt fler väljer städer som Los Angeles eller Miami för en långweekend, och New York är inte längre det självklara alternativet”, säger Linda Bjernstål, VD på Flygstolen.

Paradisstränder är en återkommande önskan från svenskar, och på nummer 10 finner vi Bali som också klättrat i popularitet under 2015. ”Bali har en otroligt natur och vackra stränder, men en viktig ingrediens är också att hotellen fortfarande är väldigt prisvärda i Sydostasien om man jämför med andra delar av världen. Många kunder söker och prisjämför för att få de billigaste flygen, men vill gärna bo lyxigt. I delar av Sydostasien kan man fortfarande bo femstjärnigt för under tusenlappen per natt vilket ger kunden mycket resa för pengarna” förklarar Linda Bjernstål.

När det gäller destinationer som kommer att växa under 2016 tror Bjernstål på en fortsatt ökning av långresor, men tror att även destinationer såsom Dubai och Mauritius kan öka. ”Dubai är en av mina personliga favoriter. Det är en perfekt destination för sol & bad som dessutom erbjuder ett stort utbud av aktiviteter. Dessutom älskar barn Dubai och är en perfekt destination för barnfamiljen som tycker att det är för långt att flyga till Thailand

Toppdestinationer worldwide
1. Bangkok
2. New York
3. Miami
4. Los Angeles
5. Phuket
6. Barcelona
7. San Fransisco
8. Malaga
9. Lissabon
10. Bali
11. Nice
12. Prag
13. London
14. Manilla
15. Beirut
16. Dubai
17. Oslo
18. Ho Chi Minh
19. Paris
20. Palma

Toppdestinationer Europa
1. Barcelona
2. Malaga
3. Lissabon
4. Nice
5. Prag

Toppdestinationer Asien
1. Bangkok
2. Phuket
3. Bali
4. Manilla
5. Ho Chi Minh

Toppdestinationer Afrika
1. Kapstaden
2. Tunis
3. Johannesburg
4. Nairobi
5. Kairo

Toppdestinationer Karibien / Centralamerika
1.Havanna
2.San Jose
3.Barbados
4.Managua
5.Varadero

Toppdestinationer Nordamerika
1. New York
2. Miami
3. Los Angeles
4. San Fransisco
5. Cancun

Toppdestinationer Oceanien
1.Sydney
2.Melbourne
3.Brisbane
4.Auckland
5. Perth

Toppdestinationer Mellanöstern
1. Dubai
2. Beirut
3. Tehran
4. Tel Aviv
5. Amman

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login