Resa | Hit reser svenskarna 2016

Av den 14 februari, 2016

Minusgrader, mörker och snöslask – nu längtar svenskarna till andra kontinenter. På topp 10-listan över populära resmål i vår hittar vi favoriten Thailand i toppen följt av New York och Miami. När vi planerar inför sommaren föredrar vi däremot lite mer närliggande europeiska destinationer, och framför allt Turkiet, visar nya siffror från resesöksajten momondo.

Nu har resesöksajten momondo sammanställt data över sökningar gjorda för avresor under första halvåret 2016. I början av året drömmer vi om Thailand där topp 10-listan toppas av både Bangkok och Phuket med Krabi på en sjunde plats. Även USA och Dubai lockar, så väl som Spanien och klassiska weekendresor som London och Köpenhamn.

Den här tiden på året längtar svenskarna efter sol och värme och vi ser ett ökat intresse för längre resor, som till exempel den återkommande storfavoriten Thailand. Även Dubai är ett resmål som blivit väldigt populärt med sin relativt korta restid och liten tidsskillnad, säger Robin Eriksson, Nordenchef på momondo.

Turkiet och Spanien är sommarfavoriterna
Längtan efter sol och värme resulterar i att svenskar redan planerar inför sommaren.

Vår data visar att svenskarna börjar boka och planera sin sommarsemester redan nu. Europeiska storstäder brukar ligga i toppen, och 2016 ser vi att många svenskar vill resa till Turkiet och Spanien, fortsätter Robin Eriksson.

Turkiet toppar listan för sommaren med Istanbul och Ankara. Spanien däremot har hela fyra destinationer på sommarens topp 10-lista: Malaga, Palma de Mallorca, Barcelona och Alicante. Andra städer som lockar är New York, Phuket, Los Angeles och Split i Kroatien.

Svenskarna tenderar att resa längre under början av året, vilket kan ses som överraskande i och med att de flesta väljer att ta ut längre ledighet under sommaren. Många vill ta vara på den svenska sommaren och väljer att resa kortare då, medan februari och mars lämpar sig för en långresa, avslutar Robin Eriksson.

Återkommande favoriter under båda perioderna är Bangkok, New York, Los Angeles och Malaga.

Topp-10 resmål i vår

Plac.

Destination

1.

Bangkok, Thailand

2.

Phuket, Thailand

3.

New York, USA

4.

Miami, USA

5.

London, Storbritannien

6.

Köpenhamn, Danmark

7.

Krabi, Thailand

8.

Malaga, Spanien

9.

Dubai, Förenade Arabemiraten

10.

Los Angeles, USA


Topp-10 resmål i sommar

Plac.

Destination

1.

Istanbul, Turkiet

2.

Ankara, Turkiet

3.

New York, USA

4.

Bangkok, Thailand

5.

Palma de Mallorca, Spanien

6.

Malaga, Spanien

7.

Alicante, Spanien

8.

Barcelona, Spanien

9.

Los Angeles, USA

10.

Split, Kroatien


Om sammanställningen
Statistiken för resmål i vår bygger på 2 933 347 sökningar för avresa under 2016 gjorda på momondo.se under perioden 1 januari 2015 – 31 december 2015.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login