Resa | Harry Potter populär på höstlovsresan

Av den 27 september, 2015

Höstlovet är årets populäraste lov att resa bort på, enligt en kundundersökning från Resia. Högst i kurs står London och Gran Canaria, som är de mest bokade resmålen under höstlovsveckan. Shopping, musikal, mat och fotboll är några av de saker som drar svenskarna till London. Allra mest lockar Harry Potter med sitt eget museum utanför London – inspelningsplatsen där allting började. 

De klassiska resmålen står sig på höstlovet. London och Gran Canaria är säkra kort, och dessutom resmål som passar bra när man bara har en veckas ledighet. Harry Potter-muséet i London är en riktig höstlovsfavorit, precis som familjemusikalen Lion King, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Populärt att resa på höstlovet

Höstlovet är det lovet som flest väljer att resa bort på, enligt en kundundersökning från Resia. Näst mest populärt är att resa utanför loven och därefter kommer jullovet. Bara sex procent väljer att resa bort på sommarlovet i första hand.

Höstlovet är för många en neutral tid att åka bort på, det krockar inte med några högtider eller familjetraditioner som ofta är kopplade till andra lov. Sedan är det klart att solen lockar extra mycket i novemberrusket, säger Ingela Schönning. 

Topp 10 Sol och bad
1. Cran Canaria (1)
2. Teneriffa (2)
3. Antalya (3)
4. Cypern (5)
5. Lanzarote (6)
6. Fuerteventura (4)
7. Hurghada (7)
8. Phuket (10)
9. Rhodos (ny)
10. Madeira (ny)

Topp 10 Storstad
1. London (1)
2. New York (2)
3. Miami (4)
4. Barcelona (7)
5. Dubai (ny)
6. Rom (6)
7. Bangkok (3)
8. Orlando (10)
9. Malaga (ny)
10. Los Angeles (ny)

*Bokningsstatistik för webb och butiker, avresor 21/10 t o m 30/10 2015.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login