Resa | Här är sommarens hetaste stad- och badresmål

Av den 15 maj, 2015

Resmål där stadsliv kan kombineras med härliga bad är heta i sommar. Ticket ser en ökning av bokningarna på 7 procent till städer som ligger vid stränder. I topp ligger Antalya stad, som bjuder både på storstadsliv och härligt strandliv, följt av Palma och Mallorca. Sommarens komet är dock Riga. 

Att maxa semestern är en tydlig trend bland svenska resenärer. Att vara effektiv både på jobbet och när man reser utomlands blir allt viktigare. Därför ser Ticket en tydlig trend att intresset ökar för resmål där det går att kombinera stadsliv med härliga timmar på stranden. Resmålen på Tickets topplista för stad- och badresmål ökar med 7 procent.

– Allt fler kunder frågar efter tips på bra städer där det både går att äta gått, shoppa och njuta av stadsliv och få några härliga timmar på stranden i närheten. Det handlar om att hinna uppleva så mycket om möjligt på semestern, säger Christel Dahlberg, säljchef på Ticket Nacka Forum.

Antalya ligger i topp på listan över sol- och badstäder. Hit åker många för chartersemestrar längs kusten, men allt fler får upp ögonen för att stanna kvar i Antalya stad.

– De som väljer att vara kvar i Antalya stad kan få en härlig upplevelse med både sol och bad och stad. Här kan resenärer välja att bo i de äldre hamnkvarteren med mysiga gränder eller vid en fin strand lite utanför stadskärnan, säger Christel Dahlberg.

Palma och Barcelona är klassiska bad och stad-resmål, medan Split är en stad som kommit starkt på senare år. Malaga ökar starkt i sommar. Staden har likt Mallorca satsat på att bli chic och trendig, men samtidigt finns de charmiga småslitna kvarteren kvar, med caféer och vinbarer, trånga gränder och pulserande gatuliv.

Ett udda resmål som Christel Dahlberg gärna tipsar om är Riga, som är det resmål som ökar mest av alla på topplistan i sommar, med nästan 50 procent.

– Det är ett fantastiskt, men lite mer udda resmål för stad- och bad. Genom att åka taxi, tåg eller hyra bil kan man snabbt ta sig till Jurmala där det finns en otroligt lång strand, bra spa och riktigt hålligång på sommaren. Dessutom är det billigt att äta och dricka, säger Christel Dahlberg.

Topplista – stad och bad
1.Antalya (staden)
2.Palma
3.Barcelona
4.Split
5.Malaga
6.Alicante
7.Lissabon
8.Nice
9.Miami
10.Riga (Jurmala)

Källa: Ticket Privatresor. Resor bokade till och med 7 maj, avresa 1 maj-31 oktober. Efterfrågade sol- och badresmål har valts ut av resesäljare och sedan rangordnats i popularitetsordning efter antalet bokningar.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login