Resa | Gran Canaria i topp hos svenskarna

Av den 1 december, 2015

I år väljer 14 procent fler svenskar att tillbringa jul och nyår utomlands jämfört med i fjol. Framför allt är det Gran Canaria som toppar listan över de resmål hos Fritidsresor som svenskarna helst besöker. Därefter följer Phuket, som i år ökar med 43 procent jämfört med förra året.

Jul och nyår är en tid då många väljer att resa bort. Kombinationen av att inte behöva ta ut så många semesterdagar, stängda skolor och att få slippa julstress och kyla gör jul och nyår till en populär semestertid – och i år är inget undantag.

I år är det sista chansen om man verkligen vill maxa julledigheten. Nästa år infaller julafton och nyårsafton på lördagar så det blir inte lika mycket ledigt, säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.

För den som ännu inte bokat julresan gäller det att vara snabb. Även om trycket är hårt har Fritidsresor enstaka resor kvar för julveckan till framför allt Gran Canaria, Lanzarote och Teneriffa, där volymen är som störst, men också till Egypten och några resor kvar till Phuket i Thailand.

Som alltid gäller det att vara flexibel om man vill komma iväg i populära semestertider. Det kan vara svårt att hitta resor över just jul och nyår, men om kan man resa iväg tidigare eller senare, från en annan ort, eller vara flexibel vad gäller själva resmålet går det att komma iväg, säger Leyla Öfwerström.

De mest bokade resmålen hos Fritidsresor över jul och nyår 2015:

1. Gran Canaria

2. Phuket

3. Teneriffa

4. Krabi

5. Mexiko

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login