Resa | God mat betyder allt på resan

Av den 22 mars, 2015

Varken glada medresenärer, kvalitetstid med de man reser med eller goda avslappningsmöjligheter är lika viktiga som god mat på resan, enligt de över 1 000 tillfrågade svenskarna i momondos undersökning. Det enda som är mer prioriterat är bra väder. Hälften svarade också att dålig mat kan förstöra en semester.

Gastronomiska upplevelser toppar även listan över de semesteraktiviteter svenska resenärer helst spenderar pengar på. Hälften av de tillfrågade föredrar att lägga en extra slant på mat under resan. Bara 13 procent vill spara in på den utgiften.

Önskan att äta gott på semestern är enligt vår undersökning mer prioriterat för svenskarna än både glatt resesällskap och avkoppling. Maten har en central plats på resan och är avgörande för om den blir bra eller inte, säger Robin Eriksson, Sverigechef på momondo.

Även dagens första måltid är viktig. I undersökningen framgår det att bra frukostbuffé väger tyngre än både en skön säng, gratis Wi-Fi och swimmingpool under hotellvistelsen.

Att mat är en del av resan och hotellupplevelsen är tydligt och verkar vara viktigare för svenskarna än traditionell lyx. Det är tydligt, enligt vår data, att svenskarna prioriterar välsmakande semesterminnen, fortsätter Robin Eriksson.

Svensk mat i topp
Svenskarna anser också att det svenska köket är bland de bästa i världen, en åsikt som även delas av franska, italienska och thailändska resenärer. På förstaplats, framför det egna köket, anser svenskarna att Italien hör hemma. Sämst mat tycker svenskarna att det serveras i Ryssland och Nederländerna. 

Vilka av följande alternativ spelar störst roll för att din semester ska bli bra?
1. Att vädret är bra (44 %)
2. God mat (43 %)
3. Att de jag reser med är glada (32 %)
4. Att jag får kvalitetstid med dem jag reser med (31 %)5. Goda avslappningsmöjligheter (22 %)

I vilket av följande länder anser du att man får den bästa maten?
1. Italien (36 %)
2. Sverige (30 %)
3. Vet ej (23 %)
4. Thailand (18 %)
5. Frankrike (16 %)

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login