Resa | Fyndläge på resor till Medelhavet

Av den 14 april, 2015

Just nu är det fyndläge på resor till sol och värme. Efter påskledigheten öppnar många av charterbolagen sina sommarresmål för säsongen. Resorna i april och maj brukar ofta vara mycket prisvärda.

Generellt brukar resor till Medelhavet efter påsklovet och fram tills att sommarlovet börjar vara mycket prisvärda för den som har möjlighet att ta ledigt då. Det är under den här perioden sommarens charterresor är som allra billigast.

I år är inget undantag. För den som vill spara många sköna tusenlappar lönar det sig att titta på att resa i april och maj. Prisexempel för flyg plus boende 1 vecka på 4-soliga Stellina Royal på Kreta:

Avresa från Arlanda den 17 april: 1798 kronor per person

Avresa från Arlanda den 19 juni: 4828 kronor per person

– Det är en stor prisskillnad att resa under de perioder då efterfrågan på resor är lägre jämfört med att resa i absoluta högsäsong. Maj är en månad då mycket ska hinnas med inför sommarsemestern. Så för den som kan ta ledigt då är det en riktigt lönsam affär, säger Kajsa Moström, Apollos informationschef.

De låga priserna på resor brukar hålla i sig till sommarlovet börjar. Sedan brukar priserna stiga något. För att sedan ytterligare stiga efter midsommar.

Apollos största resmål i sommar:

Kreta
Rhodos
Alanya/Side
Kroatien
Kos
Korfu
Santorini
Parga/Lefkas
Zakynthos
Cypern

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login