Resa | Fritidsresor utökar på Kreta

Av den 19 oktober, 2015

Sommaren 2016 breddar Fritidsresor Kretaprogrammet med sex nya resmål på östra Kreta. Dessutom blir Kreta nytt resmål för första gången någonsin från Borlänge och Kalmar. Därmed utökar Sveriges största researrangör med 30 procent fler resor och erbjuder fler unika hotellkoncept på ön.

Kretas västra del har länge har varit ett välkänt och populärt semesterresmål, framför allt bland barnfamiljer. När Fritidsresor nu breddar utbudet på ön får fler resenärer även möjlighet att uppleva den östra delen – en sida som kanske framför allt lockar romantiska semesterfirare på tu man hand.

Den östra delen av Kreta är idealisk för en mysig semester för två. Förutom att atmosfären är väldigt lugn kan du njuta av öns bästa restauranger och hotell endast för vuxna, säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.

Kreta är den största ön i den grekiska övärlden och har många sidor att visa. I det östra området, runt Heraklion, erbjuder nu Fritidsresor sex nya orter – var och en med sin egen charm. Gemensamt för dem alla är lugn och ro, långt från massturismen och ofta direkt vid stranden. Hotellen är små och mysiga, även om den som efterfrågar mer lyx hittar ett femstjärnigt Sensatori-hotell, med sju restauranger och ett spa i världsklass där man lagt stor vikt vid sinnenas upplevelse och passar verkliga livsnjutare.

– Kreta är ett väldigt populärt resmål och efterfrågan ser inte ut att minska. Vi ser redan nu en 20-procentig ökning av bokade resor hit jämfört med samma tidpunkt förra året, så det känns spännande att både kunna erbjuda fler valmöjligheter på ön och direktcharter från flera flygplaster i Sverige, säger Leyla Öfwerström.

Nya resmål och hotell på Kreta

  • Agios Nikolaos,  Sensimar*, FFFFF.
  • Amoudara,  Magic Life med sport och aktiviter för vuxna, SplashWorld med eget vattenland.
  • Analipsi,  Sensatori, FFFFF+ för vuxna och familjer.
  • Elounda,  Sensimar*, FFFFF.
  • Gouves,  Charterlyx för vuxna.
  • Panormos,  Sensimar*, FFFFF.

*Blue Couples, Fritidsresors nuvarande hotellkoncept för vuxna, ersätts sommaren 2016 av vuxenkonceptet Sensimar

Fakta

  • Direktflyg med TUIfly från Stockholm, Arlanda. Avresa en gång i veckan mellan 18 maj och 12 oktober 2016.
  • Direktflyg med Aegean Airlines från Borlänge. Avresa en gång i veckan mellan 16 september och 30 september 2016.
  • Direktflyg med Aegean Airlines från Kalmar. Avresa en gång i veckan mellan 3 juni och 1 juli 2016.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login