Resa | Fransmän sover nakna medan svenskar har kläderna på

Av den 16 mars, 2015

Svenskar föredrar att sova i underkläder och italienarna i sin pyjamas medan fransmän helst sover nakna. Hur vi väljer att sova på hotell skiljer sig rejält åt beroende på var vi kommer ifrån, visar en undersökning från Hotels.com.

Idag är det Internationella sömndagen med syfte att belysa fördelarna med en lång och god natts sömn. Dagen firas över hela världen, men vad vi föredrar att ha på oss när vi sover skiljer sig åt. En global undersökning från Hotels.com bland 25 000 resenärer från hela världen har kartlagt vad vi har på kroppen när vi bäddar ner oss i hotellsängen.

Vi svenskar föredrar att sova i underkläderna, tvärtom vad de övriga resenärerna gillar bäst. 46 procent av svenskarna uppgav att de helst sover i underkläder när de bor på hotell, medan de flesta resenärer globalt sett föredrar att sova i pyjamas. 41 procent av samtliga tillfrågade föredrar att krypa ner i pyjamasen på hotell.

Tvärtom alla andra vill fransmän inte ha några kläder alls på sig när de sover. 51 procent av de tillfrågade fransmännen uppgav att de föredrar att vara helt nakna när de sover över på hotell.

Bland de resenärer som vill vara så påklädda som möjligt, sticker resenärerna från Italien och Japan ut. 71 procent av italienarna uppgav att de föredrar att sova i pyjamas och 57 procent av resenärerna från Japan föredrar att sova i hotellets morgonrock.

Om Undersökningen:
Undersökningen är genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Hotels.com bland 25 000 resenärer från 25 länder. Tyskland, Italien, Frankrike, Spanien, Sverige, Kanada, USA, Australien, Brasilien, Kina, Danmark, Finland, Storbritannien, Hongkong, Indien, Norge, Ryssland, Sydkorea, Colombia, Irland, Japan, Mexiko, Nederländerna, Taiwan och Thailand.   

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login