Resa | Florida – svenskarnas ultimata resmål

Av den 15 januari, 2016

Världsrekord i antal soltimmar, trevlig lokalbefolkning och spännande matupplevelser. Resesöksajten momondo har utsett det ultimata resmålet för svenskarna genom att sammanställa data från sin årliga undersökning.

Enligt svenskarna är dåligt väder, äcklig mat och otrevligt bemötande viktigast att undvika för en lyckad semesterupplevelse, det visar momondos undersökning. Florida, som även går under namnet ”The Sunshine State”, erbjuder i genomsnitt omkring 3000 soltimmar per år. Samtidigt anser majoriteten av alla tillfrågade i undersökningen att de vänligaste lokalborna finns i USA – och med kök från alla världens hörn har du dessutom nära till en bra matupplevelse oavsett smak eller plånbok.

– Vi jobbar hela tiden för att fördjupa oss i svenskarnas resmönster och få en bredare förståelse för vad vi vill ha ut av vårt resande. Florida är så klart inte ensamt om att uppfylla svenskarnas kriterier, men det är ett bra, prisvärt alternativ som erbjuder mycket av det som vi förväntar oss av en drömsemester, säger Robin Eriksson, Nordenchef på momondo.

Till Fort Lauderdale, strax norr om Miami, kan man hitta billiga direktflyg. För att få ut det mesta av Floridaupplevelsen är hyrbil ett bra alternativ, och dessutom prisvärt eftersom de amerikanska bensinpriserna är väldigt låga.

Floridas pärlor
Trevlig lokalbefolkning och fint väder är bara några anledningar att besöka den amerikanska staten. Här kommer några Floridapärlor med spännande och välsmakande restaurangtips. Slå på stort och kör en roadtrip – eller välj ut din favorit och stanna lite längre.

Clearwater Beach
På västkusten ligger denna ö som, förutom att ha blivit utnämnd till en av USA:s bästa strandstäder, även innehar världsrekordet på antal soldagar: hela 361 dagar i sträck! Här finns mängder av fisk och skaldjur, men missa inte att börja dagen på Beach Shanty South, en klassisk beach-diner som serverar allt från utsökta mackor till pannkakor, våfflor och annat lunch- och frukostrelaterat.

Adress till Beach Shanty South: 305 Coronado Dr, Clearwater Beach, FL 33767.

Sanibel Island
Lite längre ner på västkusten, utanför Fort Myers, ligger denna paradisö med kritvita sandstränder som blivit en populär destination för snäcksamlare. Vill du inte plocka snäckor kan du till exempel fiska, vandra eller bara koppla av på en av de många skaldjurrestaurangerna. En favorit för många är Doc Ford’s och deras Yucatan Fish Tacos. Här kan du även få en pratstund med ägaren som döpt restaurangen efter en figur i en serie äventyrsromaner, skriven av lokalbon Randy Wayne White.

Adress till Doc Ford’s: 975 Rabbit Rd, Sanibel Island, FL 33957-3037.

Key West
Längst ut på Floridas sydligaste spets är du närmare Kuba än Miami – och det märks. Vandra omkring bland trähusen och njut av den avslappnade, karibiska atmosfären och det tropiska klimatet. Köp med dig en lobster roll med smält smör från Bo’s Fish Wagon och vandra sedan bort till Mallory Square, där musikanter, gycklare och gatuförsäljare ackompanjerar den världsberömda solnedgången. Kvällen fortsätter på bargatorna, men lugn, morgonen efter kan du stärka dig med en portion Lemon Ricotta Pancakes på Sarabeth’s.

Adress till Bo’s Fish Wagon: 801 Caroline St,Key West,FL33040-6642
Adress till Sarabeth’s: 530 Simonton St, Key West, FL 33040-6832

Miami
Innan du tar flyget hem från Fort Lauderdale får du inte missa ett stopp i den excentriska metropolen Miami. Precis som i Key West flödar de kubanska influenserna i såväl mat som kultur, och ett hett tips är därför att besöka Puerto Sagua, en autentisk kubansk restaurang med humana priser. Välj mellan en klassisk Cuban Sandwich (restaurangen sägs ha Miamis bästa) eller andra kubanska rätter som t.ex. grillad kyckling med svarta bönor, ris och stekta matbananer.

Adress till Puerto Sagua: 700 Collins Ave, Miami Beach, FL 33139-6216.

Hitta billiga flygresor till Floridas största flygplatser.

Vad av följande skulle kunna förstöra din semester?
1.Dåligt väder (54 %)
2.Äcklig mat (50 %)
3.Att jag känner mig utnyttjad eller blir dåligt behandlad som turist (48 %)

Vilket land tycker du har trevligast lokalbefolkning?
1.USA (16 %)
2.Storbritannien (13 %)
3.Spanien (12 %)

Om undersökningen
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 12-25 januari 2015, bland 1020 svenskar i åldrarna 18-65 år.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login