Resa | Fler väljer Stöten

Av den 23 augusti, 2015

Allt fler har njutit av den gångna vintersäsongens utförsåkning, det visar en rapport från Svenska Skidanläggningars Organisation. De flesta vet att Sveriges största alpina resmål Sälen är ett säkert kort för en lyckad skidresa och kurvan för sålda skipass som är ett bra mått på en anläggnings attraktionskraft går stadigt uppåt.

Faktum är att försäljningen har ökat ordentligt – allt som allt 9 procent. I täten för fjällanläggningar ligger Stöten, vars skipassförsäljning har ökat med inte mindre än 23,9 procent sedan förra säsongen. Även skidåkardagarna ökar och bland fjällanläggningarna går det faktiskt allra bäst för Stöten. Här har antalet skidåkardagar ökat med 22 procent från förra säsongen.

Stötens destinationschef Johan Thorn ser framgångarna som ett kvitto på att fjolårets mångmiljonsatsning med ökad familjevänlighet, garanterad snötillgång och förkortad snöläggning landat helt rätt i tiden.

– Fjolårets enkätundersökning visar att gästerna är mycket nöjda och det är trots allt gästerna som är det viktigaste för oss i Stöten. Vi är stolta över att redan nu kunna presentera rekordhöga bokningstal inför nästa säsong, säger Johan Thorn.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login