Resa | Fartfyllda seglartävlingar på Kanarieöarna

Av den 2 september, 2016

Med konstanta passadvindar och ett behagligt klimat erbjuder Kanarieöarna exceptionella förhållanden för segling året runt. Under hösten går två spännande tävlingar av stapeln som lockar deltagare från hela världen, och som sätter även de mest erfarna seglarnas kunskaper på prov.

Copa de Canarias Láser Radial på Lanzaote, den 17-18 september
Arrecife Bay är platsen för Kanarieöarnas mest populära Laser Radial-tävling som lockar elitseglare från hela världen. 25 till 30 deltagare kommer att segla i lättviktsjollar i denna tävling för att försöka kvalificera sig till Laser Radial. Flera av dessa jollar kommer att seglas av kvinnor, för vilka denna disciplin är en olympisk gren.

Copa de Canarias Láser Radial på Lanzaote

Copa de Canarias Láser Radial på Lanzaote

ARC Atlantic Rally for Cruisers på Gran Canaria, den 6-27 november
Sedan 1986 har fler än 200 segelfartyg mötts varje år i Las Palmas på Gran Canaria, som är startpunkten för ARC Atlantic Rally. Regattan sammanför över 1200 sjöfarare som tillsammans får njuta av äventyret att korsa Atlanten, från Gran Canaria till Karibien. Tävlingen är på 2700 sjömil, vilket gör tävlingen till världens längsta transoceana regatta, med dussintals båtar av alla slag som far genom vågorna i samma riktning.

ARC Atlantic Rally for Cruisers på Gran Canaria

ARC Atlantic Rally for Cruisers på Gran Canaria

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login