Resa | Färsk frukt och kaffe svenskarnas frukostfavoriter

Av den 30 juli, 2016

Frukosten är ett viktigt mål för många under semestern och på hotellets frukostbuffé är det kaffe och färskpressad juice som vi helst dricker och färsk frukt samt ägg och bacon vi helst äter. Det visar Vings undersökning Resepanelen där 5 468 reseintresserade konsumenter svarat på frågor om semestervanor.

Nära 5 av 10 personer (46 procent) svarar att det viktigaste på frukostbuffén är färsk frukt. Andra populära alternativ är ägg och bacon (38 procent) samt yoghurt med müsli (30 procent). Däremot väljer många bort korvar, köttpålägg och pannkakor på frukostbuffén. Flest personer (43 procent) föredrar att dricka kaffe till sin frukost medan 35 procent föredrar färskpressad juice. Endast 7 procent dricker helst te och 4 procent champagne.

– Många vill ha en stor och lyxig buffé på semestern och på våra egna hotell Sunwing och Sunprime finns ett stort och varierat utbud att välja mellan. Vi är också extra stolta att vårt nya hotell OBC Gran Canaria nu kan erbjuda en lyxigare frukostbuffé där yoghurt med granola, smoothies och energy bars också är en del av utbudet,säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topp 5: Vad är viktigast på frukostbuffén? (fler svar möjliga)

  1. Färsk frukt 46 procent
  2. Kaffe 43 procent
  3. Ägg och bacon 38 procent
  4. Färskpressad juice 35 procent
  5. Yoghurt och müsli 30 procent

Inför sommaren har Ving även förbättrat bufféområdet på två Sunwing-hotell. På Sunwing Kallithea, Rhodos, har fler sittplatser i bufférestaurangen skapats och Sunwing Sandy BayCypern har fått ett helt nytt och fräscht bufféområde.

You must be logged in to post a comment Login