Resa | Expedia förutspår fortsatt sjunkande flygpriser

Av den 10 juli, 2015

Resenärer gynnas av sjunkande priser på flygbiljetter och trenden håller i sig, visar rapporten från Expedia®, en av världens ledande nätresebyråer, i samarbete med Airlines Reporting Corporation (ARC) och andra organisationer.

Expedias rapport visar en övergripande trend med sjunkande priser på flygbiljetter. För de mest populära destinationerna i Asien-Stillahavsområdet, Europa, Latinamerika och Nordamerika spås priserna sjunka i snitt mellan fyra till sex procent jämfört med föregående år.

– Analysen av data från flygindustrin pekar på att andra halvan av 2015 skulle kunna bli en bra tid att resa. Vi vill gärna hjälpa våra kunder att hitta sätt att spara pengar. Ett tips är att många hotell erbjuder stora rabatter på förhandsbokningar, särskilt om du bokar flyg och hotell ihop och därför är mindre benägen att avboka, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef för Expedia.

Möjlig besparing för resenärer från Europa genom att boka flyg och hotell ihop:

Destination och möjligt att spara
1. New York: 51 %
2. Paris: 21 %
3. Rom: 14 %
4. Barcelona: 11 %
5. Amsterdam: 11 %

Hittills i år har flygpriserna sjunkit med ungefär två procent i genomsnitt i Europa och Nordamerika, medan resenärer i Asien-Stillahavsområdet upplevt en genomsnittlig prisnedgång på sju procent för flygbiljetter.

USA är fortfarande en favorit
Tittar man på några av de mest populära destinationerna från Sverige har priserna fallit betydligt för flera resmål i USA. I takt med att antalet biljetter till USA samtidigt ökar hos lågprisoperatörerna ser man även att det totala utbudet av billigare biljetter blivit större. Detta innebär att det är möjligt för fler att fortsätta resa till USA trots den starka dollarn.

Destination och genomsnittlig prisminskning för svenskarna sedan 2014
1. San Fransisco: -21 %
2. Alicante: -19 %
3. Los Angeles: -14 %
4. New York: -14 %
5. Prag: -9 %

Enligt Expedias bokningsstatistik för 2015 är USA dessutom det land vi helst reser till, och New York ligger i toppen efter London bland de populäraste städerna.

Topplista populäraste destinationer 2015, baserat på efterfrågan på Expedia.se
1. London
2. New York
3. Barcelona
4. Rom
5. Paris
6. Prag
7. Berlin
8. Budapest
9. Köpenhamn
10. Lissabon

Om rapporten:
Rapporten bygger på Expedias analys av uppgifter från Airlines Reporting Corporation (ARC), som hämtar data från källor som International Air Transport Association (IATA), Diio Mi och Airline Tariff Publishing Company (ATPCO).

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login