Resa | Europas trendigaste höststäder

Av den 17 oktober, 2015

Trots den kalla sommaren prioriterar inte alla resenärer solstolar under höstlovet. Resesöksajten momondo tipsar om årets trendigaste städer i Europa under vecka 44, där kulturupplevelser och mysfaktor står i centrum. Det ökade trycket på solresor pressar priserna, och gör höstlovet till en perfekt tid att upptäcka de Europeiska städerna.

Efter en sommar med dåligt väder ser resesöksajten momondo att klassiska solsemestrar som till exempel Cypern och Gran Canaria ligger högt på svenskarnas önskelistor. Intresset är även stort för en riktigt höstig stadssemester, där mysfaktorn står i centrum.

– Många svenskar vill såklart till värmen under höstlovet. Dock ser vi att många klassiska Europeiska städer som Sankt Petersburg är populära, även uppstickare som Pisa och Gdansk lockar fler svenskar denna höst, säger Robin Eriksson, Sverigechef momondo.

Europas trendigaste stadsdestinationer i höst:

1. Sankt Petersburg
En populär höststad fylld av museum och vackra katedraler, med kvällspromenader som tagna ur en Bond-film. Sankt Petersburg är en stad med historia, kultur, mat och shopping. Missa inte den mäktiga Peter-Paulfästningen som uppfördes 1703 och är stadens äldsta del.

Flyg till S:t Petersburg: cirka 1520-1641 t/r per person*

2. Venedig
Denna romantiska stad behöver kanske ingen närmare presentation. Venedig hör till de platser som om möjligt blir ännu vackrare när värmen har lagt sig och turisterna blivit färre. Njut av avsaknaden av bilar vid ett restaurangbord på en av många piazzor, åk gondol, besök Markusplatsen och ta en espresso på Café Florian, världens äldsta kafé. Eller dra dig undan från de klassiska sevärdheterna, förlora dig i gränderna och hitta ditt alldeles eget Venedig.

Flyg till Venedig: cirka 3383-3844 t/r per person*

3. Valencia
Spaniens tredje största stad erbjuder allt från fotboll till sena utekvällar och ett rikt kulturutbud. Här blandas UNESCO-märkt arkitektur med moderna byggnader och på en av Europas största matmarknader, Mercato Central, kan du fynda delikatesser och regionens berömda apelsiner. Gillar du paella har du kommit helt rätt, det saffransdoftande riset har nämligen sitt ursprung i Valencia och är stadens nationalrätt.

Flyg till Valencia: cirka 3870-4287 t/r per person*

4. Gdansk
En av Polens största städer är på uppsving i år och erbjuder några av höstens mysigaste promenadstråk. Kungaleden i centrum är fylld av trevliga caféer och restauranger. I Gdansk finns massor av fina hotell och bra mat, som dessutom är mycket billigare än i Sverige.

Flyg till Gdansk: cirka 1108-1716 t/r per person*

5. Pisa
Staden som har oändligt mycket mer att erbjuda bortom sitt berömda lutande torn. Här flockas studenterna kring de pittoreska torgen och restaurangerna är fulla av toskanska läckerheter. Passa på att besöka andra närliggande städer som Lucca eller Florens – men missa för all del inte att besöka Campo Santo, den gamla kyrkogården med gotiska valv som är som hämtad ur Game of Thrones.

Flyg till Pisa: cirka 4580-5161 t/r per person*

Destination

Ökning antal sökningar 2015 jämfört med 2014

S:t Petersburg

+41 %

Venedig

+37 %

Valencia

+23 %

Gdansk

+19 %

Pisa

+18 %


* Priserna är hämtade från
momondo.se och avser avresa från Stockholm 26-31 oktober 2015. Observera att prisändringar sker beroende på efterfrågan.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login