Resa | Djupdykning i rom, Östersjöns första riktiga romkryssning

Av den 5 augusti, 2015

Mytomspunnen med en doft av Västindien, Hemingway och Long John Silver – romboomen är här. Den 9 oktober lanserar Birka Cruises Östersjöns första kryssning med romtema.

Minimässa, rominspirerad specialmeny, gästbartenders och romprovningar med Sveriges främsta kännare, bland andra Sveriges ende kakaobonde, Duane Dove.

Från sjörövarfavorit till finrummet, rom har seglat upp som favorit bland konnässörerna efter whisky.

– Den växande romtrenden har gjort att vi ökat utbudet av rom ombord och vi tror att romkryssningen kan bli en återkommande aktivitet som lockar stor publik, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises. – För de som inte redan är inbitna romnördar är detta en perfekt möjlighet att lära sig mer om den mytomspunna drycken.

Med på kryssningen finns bland andra Sveriges ende kakaobonde, Duane Dove, expert på både choklad och rom. Duane är född på Tobago där han driver ekologisk kakaoodling och tillverkar sin prisbelönta choklad. Han deltar både på minimässan och håller en provning som oberoende expert med både rom och choklad.

Fakta romkryssning

  • Avresa: 9/10, 22 timmar. Pris kryssning från 250:- per person
  • Minimässa med produkter från leverantörer av rom, choklad och cigarrer, bland andra Diplomatico, Zacapa, Pampero, Bacardi, Havanna Club, Matusalem, Appleton, Angostura, Plantation, Flor de Cana, Dictador, Karukera, AH Riise, JM Rhum, Tobago Estate Chocolate och Macanudo cigarrer.
  • Romprovningar – Master Classes hålls av Mikael Lunden från Zacapa, Richard ”Chille” Man från Bacardi och Fredrik Lindkvist från Diplomático. Dessutom hålls en unik rom- och chokladprovning med Sveriges enda kakaobonde och främste romkännare, Duane Dove.
  • Specialkomponerad 3-rättersmeny med rominspiration.
  • Gästbartenders lär ut de godaste romdrinkarna.

Läs mer om kryssningen här>>

Resa | Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login