Resa | Apollo om läget i Grekland

Av den 1 juli, 2015

Apollo har för närvarande 9000 turister på många olika resmål i Grekland, och ännu fler som har en resa planerad under sommaren. Den information de får i nuläget är att deras resor sker som planerat. Att läget på resmålen är precis som vanligt och att turisterna på plats njuter av sin semester, men att man bör tänka på ha lite extra kontanter på resan, samt olika kort, både bank- och kreditkort.

De svårigheter att ta ut pengar i bankomaterna som har rapporterats under helgen gäller framförallt i Athen. På resmålen på öarna har det inte varit samma problem. Den uttagsbegränsning som aviserats gäller enbart grekiska bankkort. Det betyder att man som turist kan ta ut mer än 60 euro per dag.

Apollo har en beredskap för alla typer av oväntade händelser i vår omvärld. Vi följer utvecklingen nära och har direktkontakt med både personal på plats och myndigheter. De rapporterar om att allt är precis som vanligt. Människor njuter av sol, bad och god grekisk mat och gästfrihet.

Det finns ingen anledning att känna oro för att resa till Grekland i sommar. Det är kanske det viktigaste vi kan göra för Grekland att fortsätta resa dit. Turismen är en av de viktigaste näringarna för Grekland. Den bidrar med arbetstillfällen och inkomster för många greker, säger Kajsa Moström, informationschef för Apollo.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login