Resa | Apollo lanserar resor till Algarvekusten och Costa del la Luz sommaren 2016

Av den 29 november, 2015

Sommaren 2016 lanserar Apollo Algarvekusten samt resor till Costa del la Luz i Spanien. På Portugals södra kustremsa hittar du Algarve, som erbjuder kilometerlånga sandstränder, charmiga kuststäder och flera fina golfbanor. Punta Umbría på spanska fastlandet erbjuder vidsträckta sandstränder, många soltimmar och härlig mat.

Algarvekustens stränder Den 16 mil långa Algarvekusten har något för alla. Väster om turistorten Albufeira är stränderna ofta dramatiska, med branta klippor och mindre sandstränder insprängda emellan som nås via trappor. Öster om Albufeira är sandstränderna breda och kilometerlånga och mer klassiska. Överallt växer stora blomster-, avokado- och citrusodlingar, mandelträd och korkekar.

Lagos, Albufeira, Tavira och Portimão I väst ligger den pittoreska staden Lagos med ett mysigt hamnområde och härliga stränder som ramas in av branta klippor. Albufeira är en av Portugals mest besökta städer under sommarhalvåret, vilket inte är svårt att förstå. I det gamla centrumet är husen vitkalkade, gatorna smala och i den pittoreska hamnen ligger färgglada båtar. Längs bargatan ”The Strip” brer det livliga nöjeslivet ut sig med barer och restauranger. I charmiga Tavira känns det som att tiden stannat. I Portimão och närliggande Praia da Rocha finns några av Europas vackraste stränder med svarta och rödlätta raukliknande klippor.

Apollo erbjuder 12 hotell i Algarve, åtta i Albufeira och fyra i Portimao.

Maten i Algarve I hela Algarve är maten en riktig fröjd – speciellt för fisk- och skaldjursälskaren. Sardiner, ansjovis, musslor och räkor serveras på de flesta restaurangerna. Missa inte att beställa in fisk- och skaldjursgrytan cataplana som lagas i en speciell koppargryta. Portugiserna har sin egen variant av den spanska paellan, arroz de peixe och arroz de polvo. För vinälskaren har Algarve flera privata vingårdar som producerar vin av hög kvalitet.

Costa del la Luz och Punta Umbria Ljusets kust, eller Costa de la Luz som den heter på spanska, har länge varit spanjorernas hemliga semesterparadis och det är inte svårt att förstå varför – här är stränderna milslånga och soltimmarna många. Huvudorten är den lilla fiskestaden Isla Cristina. Trots att det under högsäsong fylls på med turister blir det aldrig trängsel här.

Längs med hela kusten ligger små orter och städer med kilometerlånga stränder – både de som erbjuder serveringar och uthyrning av solstolar och de som är mer öde. I Costa de la Luz ligger bland annat Isla Canela och Matalacañas vid ingången till nationalparken Doñana.

I charmiga Punta Umbría finnst långa sandstränder, mysiga tapasbarer och härliga utflyktsmål. Stadens centrum ligger nära stranden och från huvudgatan är det bara några hundra meter till havet. Området som Punta Umbría ligger i brukar dessutom vinna den spanska solligan med över 3 000 soltimmar om året. Avstånden längs kusten är korta och bästa sättet att hinna se och uppleva så mycket som möjligt är med hyrbil.

Apollo erbjuder två hotell i Punta Umbria.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login