Resa | Apollo lanserar app som gör det billigare att ringa under resan

Av den 15 april, 2015

Apollo lanserar MobiTrotter WiFi, en app för gratis eller billiga samtal utomlands. Nu kan den som reser utomlands undvika höga samtals- och roamingavgifter.

En majoritet av alla som reser har sin mobil på under semestern. Enligt en undersökning Apollo gjorde hösten 2013 anger 72 procent att de har mobilen på under sin semester. Med appen ”MobiTrotter WiFi” kan du med smartphone ringa gratis inom WiFi, ta emot inkommande samtal till ditt vanliga nummer för 35 öre/min eller ringa mobil i Sverige för 61 öre/minut, oavsett vilket land du befinner dig i.

Mobilen har blivit allt viktigare för våra resenärer och WiFi blivit mer tillgängligt och utbyggt. Vi tror att denna tjänst kommer bli en mycket uppskattad tilläggstjänst och vi är glada att vara först ut som partner, säger Eva Kindlundh, ansvarig för tilläggstjänster på Apollo.

Vår tjänst är speciellt framtagen för resenärer så samarbetet med Apollo passar perfekt. I dag då folk hellre tappar bort resväskan än mobilen ser vi att marknaden är mogen och att vår tjänst blir ett självklart komplement för många utlandsresenärer, säger en av de två grundarna Peter Bjurström.

MobiTrotter gör samtalen avsevärt mycket billigare genom att kombinera ip-telefoni (Voip) och traditionell telefoni.

MobiTrotter och Apollo erbjuder sedan i höstas en app att använda med lokala simkort, ”MobiTrotter”. Med appen MobiTrotter får du full täckning i landet du besöker, du ringer och tar emot samtal på ditt vanliga nummer. Appen möjliggör också mobilsurf utomlands till lägsta lokala pris. MobiTrotterapparna ger en stor prisreduktion (upp till 95%) jämfört med traditionella operatörer.

I och med lanseringen av MobiTrotter WiFi erbjuder MobiTrotter en komplett mobillösning för resenären. Som användare kan du skifta som du vill mellan apparna och du kan använda den app som passar bäst, t.ex. WiFi appen på hotellet och simkortsappen på stranden. Båda apparna är knutna till samma konto.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login