Resa | Apollo återtar bergreppet charter

Av den 25 augusti, 2015

Så sent som i juni stod det klart att Nordens tredje största reseaktör, Apollo, valt kommunikationsbyrån Tillsammans Sthlm som ny nordisk samarbetspartner.

Men redan nu börjar samarbetet synas utåt. I kommunikationskonceptet ”CHARTER PÅ RIKTIGT” vill man återta begreppet charter genom att trycka på dess positiva innebörd. Och därmed utmana och leka med de negativa klanger ordet tidigare stått för.

I kampanjen, som lanseras under hösten, visar Apollo upp både traditionella och nya produkter, från utpräglade träningsresor till klassiska charterupplevelser. Den gemensamma nämnaren är att de alla är paketresor, från början till slut.

–Som utmanare på vår marknad vill vi, ihop med Tillsammans Sthlm, ta ett helt nytt kommunikativt grepp som tar för sig i såväl köpt media som i egna kanaler, säger Eva Lundström, nordisk marknadschef på Apollo. – 360-tänkandet som Tillsammans Sthlm står för har verkligen visat sig i arbetet med det nya konceptet.

–Vi vill ladda begreppet charter med allt det positiva som en resa med oss innebär. Alltifrån möjligheten till total avslappning och enkelhet under hela resan till alla de produkter som bara vi kan erbjuda, dels som Greklandsspecialister, dels som innovatörer både vad gäller resmål och hotellurval. Och samtidigt kommer vi också trycka på nyare produkter som vi upplever ökande efterfrågan på, som exempelvis paketerade träningsresor.

Tillsammans Sthlms och Apollos samarbete fördjupades snabbt efter vårens intensiva upphandling.

–Från dag ett har Apollo visat att de verkligen köpt in på Tillsammans-modellen; där vår process handlar om att ta alla större steg, i samtliga kanaler ­– hand i hand med uppdragsgivaren. Målsättningen är ett koncept som bryter av både i resekategorin men även jämfört med annan marknadsföring i såväl egna som köpta som sociala kanaler, säger Johan Falk, partner och kundansvarig på Tillsammans Sthlm.

–Från och med nu kommer vi att omdefiniera charter som begrepp. Det är det perfekta sättet att resa och charterkonceptet har utvecklats rejält under årens lopp. Vi samarbetar med välrenommerade flygbolag och väl valda hotell och vårt breda program innefattar alltifrån sol och bad, rundresor, professionella träningsresor och en lång rad produkter och koncept som ligger i pipeline, säger Eva Lundström.

Det nya konceptet börjar kommuniceras i hela norden i slutet av augusti och det nya uttrycket blir den bärande komponenten i Apollos egna kanaler, i sociala medier och i köpta kanaler som TV, digitalt och print.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login