Resa | Annie Lööf mest populär att resa med

Av den 27 juni, 2015

Annie Lööf är den mest populära politikern att semestra med, om svensken själv får välja. 8 procent av svenskarna vill helst resa med henne. Lööf är de svenska männens favorit, medan kvinnorna hellre tar med Gustav Fridolin på resan. Det visar resebyrån Tickets Novus-undersökning.

På frågan ”Vilken politiker skulle du helst vilja åka på semester med? ” svarar 8 procent av svenskarna att de helst skulle vilja resa med Annie Lööf, som därmed blir den mest populära svenska politikern att semestra med.Hennes topplacering har samband med att 12 procent av männen helst vill ha sällskap av Annie Lööf på resan, medan Gustav Fridolin är kvinnornas favorit med 8 procent.

Att vara född 1983, som både Lööf och Fridolin är, verkar vara ett vinnande koncept om man som politiker ska vara populär som ressällskap bland svenskarna.

Annie Lööf och Gustav Fridolin är båda unga politiker med tydlig profil. Det är knappast bara politisk övertygelse som spelar in vid valet av ressällskap utan även faktorer som nyfikenhet på personen och dennes utstrålning.Dessutom finns säkert en och annan som vill passa på att diskutera politik på resan, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

De som svenskarna minst av allt vill resa med är Jan Björklund och Åsa Romson. Dessutom säger hela 44 procent av svenskarna att de inte vill åka med någon av de nämnda politikerna.

Kanske vill många svenskar slippa politik på semestern efter det senaste årets politiska röra och fokusera på att njuta av sommaren med familj och vänner, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Svenskarnas favoritresesällskap bland politikerna

  1. Annie Lööf (8 procent)
  2. Jimmie Åkesson (7 procent)
  3. Gustav Fridolin (6 procent)
  4. Jonas Sjöstedt (5 procent), Stefan Löfven (5 procent)

6. Anna Kinberg Batra (2 procent), Kommunalrådet i egna kommunen (2 procent)

8. Jan Björklund (1 procent), Åsa Romson (1 procent)

Kvinnornas favoriter:

  1. Gustav Fridolin (8 procent)
  2. Jonas Sjöstedt (5 procent)
  3. Stefan Löfven/Jimmie Åkesson (4 procent)

Männens favoriter:

  1. Annie Lööf (12 procent)
  2. Jimmie Åkesson (10 procent)
  3. Gustav Fridolin, Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt (5 procent)

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login