Resa | Allt fler svenskar använder sin smartphone för att leta efter resor

Av den 8 augusti, 2015

Svenskarna är ett uppkopplat folk och det är de smarta telefonerna som allt mer tar över surfandet, inte minst när det gäller i jakten efter sol- och badresor. De senaste veckorna har 76 procent fler surfat in på Ving.se med hjälp av sin smarta telefon jämfört med samma tid förra året.

Sommarens dåliga och regniga väder har gjort att trycket på Vings bokningssajt varit riktigt stort. Andra veckan i juli sattes nytt rekord i antalet besök på Ving.se med över 1 miljon sessioner. 56 procent av besöken kom från mobila enheter, det vill säga mobiltelefoner eller surfplattor.

 – Det är ett imponerade antal besök och många semestrande svenskar har suttit i stugor och på campingplatser, i regn och kyla, och letat solresor med hjälp av sin smartphone. Vi hade 53 procent fler besök på sajten jämfört med samma vecka förra året, säger Catarina Arvén, webbansvarig Ving.se.

När Ving tittar på statistiken över svenskarnas besök på bokningssajten, sedan midsommar och fram till slutet av juli, har användandet av smarta telefoner ökat med 76 procent. Även besöken från surfplattor har ökat ordentligt, med 24 procent, medan användandet av datorer har stått mer stilla och ökat med endast 7 procent.

– Att våra kunder får en bra upplevelse i mobilen är ett av våra högst prioriterade områden och här finns mycket spännande kvar att göra. Våra digitala strategier måste stötta kundernas behov och den digitala utvecklingen. I Kina bokas till exempel redan 50 procent av resorna via mobilen vilket är en ökning med 33 procentenheter sedan förra året och det är solklart vart trenden drar även i Norden. I Sverige har vi ökat antalet bokningar från mobilen med 117 procent i perioden från midsommar fram till slutet av juli, jämfört med samma period förra året, säger Catarina Arvén, webbansvarig Ving.se.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login