Resa | ”åä’¨¨ ¨^+9o38” – ett meddelande från lemuren Kitty

Av den 5 maj, 2016

************************** *********¸RT////////// /////////HYYJUU +++++++++++ +++ÚHUHYJMW30.,,,,,KH 0BHG143144354TFGU ************-***********************  0GT6T667Z÷≈÷3Q.……………………… ………………………AZ<16OKLKK’………………….. ÷÷÷÷÷÷÷÷÷ASZ1< §BU8 BV VVXDÇ›/// P109<<<<<<<<<<<<<<

Vad händer när man ber en lemur berätta om livet i en djurpark? Det ser ni ovan. På Parken Zoo låter man nu djuren ta över all kommunikation. De spelar in egna filmer, skriver annonser och lägger tassarna på tangenterna i sociala medier. Allt för att visa att på Parken Zoo kommer man djuren nära på riktigt.

Att låta en gibbonapa regissera, filma och spela huvudrollen i sin egen reklamfilm blir inte alltid som man tänkt sig. Men personalen på Parken Zoo menar att så ser livet i parken ut varje dag.

Marlene Andersson, djurvårdare, berättar om varför man låter djuren sköta snacket.

”Är det inte ett lejonvrål som får dig att hoppa till så är det en lemur som plötsligt bajsar i någons hår. En dag på Parken Zoo är full av överraskningar – helt och hållet tack vare djuren. Så varför inte låta dem själva visa upp livet här på nära håll?”

Förutom en incident med en GoPro-kamera som tappades i marken av lemuren Kitty, har djurens rapporteringar från parken gått oväntat bra.

Se filmerna nedan.

Resa | Regionalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login