Resa | 8 saker att se fram emot i höst i Vemdalen

Av den 16 augusti, 2016

Den svenska sommaren har verkligen visat sig från sin bästa sida i år! Vi vet att det här är första arbetsveckan för många och vi vet också (av egen erfarenhet) att det kan kännas lite tungt de första dagarna på jobbet innan man kommer in i rutinerna igen. Då kan det vara bra att ha något att se fram emot i höst!

Därför har vi i Vemdalen tagit fram en lista med 8 saker som du inte får missa under hösten hos oss i fjällen!

1. Plocka bär och svamp! Att komma upp nu under sensommaren och hösten och fylla hinken är både avkopplande och ger en fantastisk belöning när man får godbitarna på tallriken!

2. Fjällöparläger i Vemdalen. Den 26-28 augusti har alla tjejer chans att testa på sommarens motsvarighet till off-pist skidåkning. Då arrangerar Storhogna Högfjällshotell tillsammans med Team Nordic Trail en weekend med mycket träning, spa och god mat!

3. Fjällvandra. På hösten är fjällen oerhört vackra och visar upp en fantastisk palett av färger!

4. Finkultur i Vemdalens kyrka. Den 28 augusti får vi besök i Vemdalens kyrka. Då kommer ett operasällskap från Italien på besök och framför operan Griselda av Antonio Vivaldi och Carlo Goldoni.

5. Fjällmaraton. Den 3 september är det premiär för Vemdalen Fjällmaraton! Loppet är redan fullt men kom och heja på de 550 löparna!

6. Klövsjö Höstmarknad. I Klövsjö frodas det lokala mathantverket, kom på skördefest och smaka på de lokala delikatesserna och möt hantverkarna bakom.

7. Höstlov i Vemdalen! Under höstlovet i Vemdalen är schemat fullspäckat med rolliga aktiviteter för både stora och små. Träffa Plupp i Storhogna och missa inte heller mässan Lodge och Lya på Vemdalsskalet. Ca 70 utställare och mängder av erbjudanden och aktiviteter. Peder Lamm finns på plats och värderar dina antikviteter.

8. Skidtestar helg. Sista helgen i november finns det chans för alla skidälskare att komma till Vemdalen och få säsongens första åk i backarna! Olika skidleverantörer finns på plats och låter dig prova skidor under helgen! Samma helg är det också julmarknad på hembygdsgården i Vemdalen.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login