Resa | 6 av 10 barn vill inte vara utan mobilen på semestern

Av den 26 juli, 2015

I Vings undersökning Barnens Resepanel har 225 barn mellan 8-13 år fått tycka till om bland annat aktiviteter, mat och resesällskap på semestern.

Resultatet visar bland annat att drygt 6 av 10 barn (62 procent) inte kan resa på solsemester utan att ha med sig mobiltelefon, dator eller iPad.

Den vanligaste bilden som barnen lägger upp i sociala medier från semestern är på stranden eller poolen. Endast 18 procent skickar vykort från resmålet.

En av frågorna som ställdes i Barnens Resepanel var vad barnen inte kan vara utan under semestern. Här svarar drygt 6 av 10 barn (62 procent) att de vill ha med sig mobiltelefon, dator, iPad och ha tillgång till internet. 28 procent angav egna förslag som badkläder, olika aktiviteter som fotboll och träning, bada i poolen, familj och vänner och utflykter.

– På våra familjehotell Sunwing Family Resorts är det barnen som står i centrum och därför är den här undersökningen både rolig och nyttig för oss på Ving för att få höra barnens åsikter. Vi ser en tydlig trend i att barn är mer digitala även på semestern, men samtidigt vill de inte vara utan andra typer av roliga aktiviteter som är mer fysiska, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

På frågan om hur man berättar för sina vänner om semestern svarar 7 av 10 barn (70 procent) att de använder sociala medier som Instagram och Snapchat. Däremot är det bara 18 procent som skickar vykort från resmålet.

Topp 5: Vilken typ av bilder lägger du helst upp i sociala medier från din semester? (max tre svar)
1.Bilder på stranden/poolen  46 procent
2.Selfies  42 procent
3.Gruppbilder  28 procent
4.Bilder på kompisar  27 procent
5.Bilder på familjen  21 procent

Undersökningen genomfördes på fyra av Vings familjehotell Sunwing Family Resorts under perioden oktober 2014 till mars 2015. Sammanlagt besvarades 225 enkäter av barn i åldrarna 8-13 år. De familjehotell som enkäterna har besvarats på är Sunwing Fañabé Beach på Teneriffa, Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria samt Sunwing Bangtao Beach och Sunwing Kamala Beach i Thailand.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login