Rekordvarm sommar väcker längtan efter julmarknads- och nyårsresor

Av den 14 september, 2018
Fotograf: Ola Sjögren

Den långa och varma sommaren har fått svenskarna att längta efter julen. Hos Maxli Travel Group där researrangörerna Ölvemarks Holiday och Scandorama ingår har man fått in rekordmånga bokningar på både julmarknads- och nyårsresorna. Sommarens ihärdiga värmebölja tros vara en av orsakerna.

Hösten har knapp börjat och än är det lång tid kvar till Europas julmarknader slår upp sina dörrar, men hos researrangörerna Scandorama och Ölvemarks Holiday är bokningarna inför vinterns julmarknadsresor fler än någonsin. Den långa och rekordvarma sommaren tros vara en av anledningarna till att resenärernas längtan efter julmarknadsmys, kanderade mandlar och krispig decemberluft väckts tidigare i år.

– Vi har sett en rekordstor efterfrågan på julmarknads- och nyårsresorna den här säsongen. Vår bransch påverkas mycket av vädret och efter en lång och solig sommar ser många av våra resenärer fram emot julens stämningsfulla resor och svalare temperaturer, säger Jeanette Larsson, marknadsansvarig hos Ölvemarks Holiday och Scandorama.

Bland de mest populära julmarknadsresorna med buss hör klassiska julmarknadsstäder som Rostock, Goslar och Berlin, men även några uppstickare som Spreewald och korsvirkespärlan Hildesheim, hör till de mest bokade resorna. Bland nyårsresorna ligger London, Prag, Lissabon och Barcelona i topp.

– Många av våra resenärer tar med sig både familj och vänner på julmarknadsresorna. Att stiga ombord på bussen och luta sig tillbaka i ett bekvämt säte är det perfekta sättet att bara koppla av och mysa, säger Jeanette Larsson.

Resa | Julmarknads
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login