Rekordintresse för romantiska julshoppingresor till London

Av den 2 november, 2016

På söndag den 6 november tänds julbelysningen på Oxford Street i London. Det blir startskottet för Londons populära julhandel, som i år förväntas slå alla rekord tack vare det låga pundet. Bokningarna till London i november och december har en ökning på 30 procent jämfört med samma period 2015. Romantiska julshoppingresor utan barn är det som lockar mest bland svenskarna. Det visar bokningsstatistik från Resia.

Vi ser ett rekordstort intresse för romantiska julshoppingresor till London i år. Allt fler svenskar vill uppleva julen i London tillsammans med sin partner innan julstressen sätter igång här hemma. London ligger alltid i topp när det gäller julshopping, men i år lockar det svaga pundet såklart ännu fler svenskar. Man ska inte vänta för länge med att boka sin resa, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

I år märker även VisitBritain av ett rekordintresse för julresor till London. I fjol besökte 97 199 svenskar Storbritannien under oktober till december – i år förväntas siffran överstiga långt över 100 000. Enligt VisitBritain är Winter Wonderland den mest populära julmarknaden att besöka medan Regent- och Oxford Street är de mest populära gatorna att julshoppa på. I år fyller Winter Wonderland också 10 år.

Det finns inte många andra städer som slår London om man vill komma i julstämning och köpa julklappar. Stämningen i Winter Wonderland är magisk. Här finns attraktioner, skridskoåkning samt marknadsstånd med delikatesser och varma drycker. I år kommer utbudet vara ännu större med tanke på 10-årsjubileet, säger Helena Hansson, kommunikationschef på VisitBritain.

Tio-i-topp weekendstäder före jul*

 1. London,
 2. New York
 3. Köpenhamn
 4. Berlin
 5. Prag
 6. Barcelona
 7. Wien
 8. Rom
 9. Amsterdam
 10. Paris

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av weekendresor med avresa i november och december.

Jul i London – de mest populära platserna (enligt Resias London-specialister)

 • Winter Wonderland i Hyde park – ett magiskt vinterland med attraktioner, skridskoåkning och marknadsstånd. Öppnar den 18 november.
 •  Oxford Street – julbelysning med 1 800 snöbollar som tänds den 6 november.
 • Regent Street – en känd gata som glimrar extra mycket runt jul. Julbelysningen tänds den 17 november och firas med stor uppståndelse, fyrverkeri och festligheter.
 • Carnaby Street (Soho) – gatorna lyses upp av stora discobollar. Festligheter och musik under temat ”All about party” när ljusen tänds den 12 november.
 • Harrods – fantastisk julskyltning och en julavdelning som man inte kan missa.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login