Rekordbilliga sista minuten-resor

Av den 24 maj, 2019

Just nu är det rekordbilligt att resa utomlands på sol- och badsemester. Utbudet är fortfarande större än efterfrågan, vilket har lett till fyndläge med pressade priser. För de som kan åka iväg inom de närmaste veckorna går det att få en veckas semesterresa till populära resmål i Medelhavet för under 3 000 kronor för två personer, inklusive både flyg och hotell.

– För den som vill fynda en vår- eller försommarresa råder just nu ett unikt fyndläge som vi inte sett på drygt 10 år, och antagligen inte kommer att få se på många år igen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Förra sommarens långvariga värmebölja ledde till minskad efterfrågan på utlandsresor, då många svenskar valde att stanna på hemmaplan. Även om det inte finns några löften om att kommande sommar bjuder på samma höga temperaturer har minnet av den förra sommaren lett till ett mer avvaktande bokningsbeteende. Resebolagen har inte fullt ut hunnit anpassa sin kapacitet efter nedgången i efterfrågan på sol- och badresor efter fjolårets rekordsommar, vilket gör att de just nu flyger med överkapacitet. För att fylla flygen sänks därför sista minuten-priserna kraftigt. Till sommarens reseutbud har de dock skurit ner på kapaciteten, vilket gör att priserna kommer börja stiga igen.

– För de som vill resa utomlands – och har möjlighet att ta ledigt, och inte behöver anpassa sig till skolornas scheman – är det just nu ett guldläge. Det är också viktigt att komma ihåg att fler och fler svenskar inte reser utomlands för solens och värmens skull, utan för upplevelsernas skull. Möten med andra kulturer, spännande sevärdheter, gastronomiska upplevelser och mycket mer, säger Katarina Daniels.

Prisexempel en veckas sista minuten-charterresa

Datum: – Avreseort: – Resmål: – Pris per person:

  • 25/5 – Stockholm – Sardinien, Italien – 1 499 kr
  • 25/5 – Göteborg – Rhodos, Grekland – 1 648 kr
  • 26/7 – Göteborg  – Kreta, Grekland – 1 848 kr
  • 27/7 – Göteborg – Korfu, Grekland – 1698 kr
  • 28/7 – Stockholm – Icmeler, Turkiet – 1698 kr
  • 30/5 – Köpenhamn – Alanya, Turkiet – 1 498 kr
  • 10/6 – Köpenhamn – Parga, Grekland – 1 518 kr
  • 11/6 – Stockholm – Teneriffa, Spanien – 1925 kr

Resa | Rekordbilliga sista minuten-resor
Örebroguiden

Källa: Ticket

You must be logged in to post a comment Login