Region Örebro län bjuder in till föreläsning om kreativitet och skapande

Av den 24 november, 2020

Onsdag 9 december kl 15:00-16:00 bjuder Region Örebro län in till digital och kostnadsfri föreläsning om kreativitet och skapande med Ina Knutsson. 

Skapar du struktur för att kunna uppleva flow? Eller upplever du flöde och strukturen följer med det? Den senaste tidens förutsättningar kanske har tvingat dig att jobba på andra sätt eller så känner du ett behov av att skifta fokus.

Föreläsningen Skapa & Leva vill inspirera dig till att se på din kreativa process med nya ögon och känna av nya behov runt skapandet. Världen är inne i ett stort skifte på flera plan, hur förhåller vi oss till det, som människor och konstnärer? Hur kan vi växa i den här tiden och se till att de förändringar som är på väg att ske i samhället, ger oss en starkare position och högre röst?.

Digital föreläsning via zoom om kreativitet och skapande med Ina Knutsson (skapaochleva.com).

Om föreläsningen
Vintern efter att jag hade fyllt trettio gjorde jag en lång resa till min moster i USA. Jag satt i hennes vindsvåning medan snön föll utanför och en dag hittade jag en bok i hennes bokhylla. Boken handlade om hur man som konstnär tar hand om sin kreativa process och sitt välmående i det konstnärliga livet. I brist på annat störtdök jag in i boken och har sedan dess varit djupt engagerad i hur man tar hand om sig själv som skapande person och hur man hela tiden måste plöja marken innan man sår för att kunna skörda. Detta ligger till grund för kursen i kreativ process, men i den här föreläsningen berättar jag om konceptet och hur det har förändrat mig som skapande person. Hur det hela tiden bidragit till att jag hittat och utforskat nya vägar som gett mig kunskaper och erfarenheter som format mig till den mångfacetterade innovatören jag är idag. Jag berättar om verksamheten jag byggt upp med kurser och föreläsningar och även om min konst och vilka uttryck jag arbetat med genom åren.

Jag tror på människors förmåga och möjlighet att hitta sin röst och lyssna på sina behov, men det finns mycket myter och föreställningar om vad det betyder att vilja skapa, göra konst eller vara kreativ. Det gäller att genomskåda det som inte gagnar en i ens strävan efter ett kreativt liv, så att man hittar en plats där man helt enkelt bara kan skapa och leva.

» Mer information här «

Kultur | Region Örebro län bjuder in till föreläsning om kreativitet och skapande
Örebroguiden

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login