Redo för sommaren? Smarta tips för fina fötter

Av den 16 april, 2019

De sköna barfotadagarna närmar sig. Fast hur mår egentligen dina fötter efter den långa vintern? Att ta hand om dem behöver inte vara krångligt. Genom några enkla åtgärder får du fina och mjuka fötter snabbt och enkelt.

”Vi har samlat tipsen för den optimala fotvårdsrutinen – hur du förbereder fötterna för varmare dagar och håller dem pigga hela sommaren. CCS fotvårdsprodukter rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter och det är vi förstås väldigt stolta över”, säger Amanda Wennberg, Marketing Director Skincare på Trimb Healthcare.

1. Ta regelbundna fotbad
Rena fötter är viktigt och fotbad är den perfekta grunden för en regelbunden och optimal fotvårdsrutin. Avslappnande och välgörande för både fötterna och själen. Torka noga mellan tårna efteråt.

2. Smörj in fötterna dagligen
Att smörja in fötterna varje dag hjälper dem att klara av vardagens påfrestningar. CCS Fotvårdssalva är Sveriges mest köpta fotkräm (1). och speciellt framtagen för torra fötter med förhårdnader. Den innehåller fuktbindande karbamid och mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Eukalyptusolja motverkar dålig lukt och ger en frisk doft.

3. Låt fötterna andas
Känns fötterna instängda? Släpp dem fria. Undvik syntetiska material i strumpor och skor, liksom trånga skor och högklackat. En stunds daglig fotgymnastik håller dessutom fötterna pigga och glada.

4. Behandla hälsprickor
Hälsprickor är ett vanligt besvär. Spruckna hälar kan vara smärtsamt och beror ofta på torr hud och förhårdnader som spricker av tryck och friktion. Behandla genom att smörja in fötterna en till två gånger om dagen.

5. Ge aktiva fötter aktiv omtanke
Träning är bra för kroppen men kan vara påfrestande för fötterna. De kan bli torra, hårda, spruckna och fnasiga. Dessutom trivs svamp i träningsskornas varma och fuktiga miljö.

CCS fotvård – vi älskar att prata smörja
I 40 år har CCS varit ett av Sveriges ledande hudvårdsvarumärken. CCS fotvårdsprodukter finns med genom livets små och stora utmaningar – från behandling av specifika problem, till skyddande och förebyggande vardagsvård. CCS fotvårdsprodukter rekommenderas även av Sveriges Fotterapeuter. CCS fotvårdsprodukter säljs på apotek och hos utvalda medicinska fotterapeuter.

Skönhet | Redo för sommaren? Smarta tips för fina fötter
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login