Redan över 50 000 tjejer anmälda till Vårruset

Av den 7 april, 2017
Vårruset startade 1989, nu är det världens största löparserie för tjejer och lockar över 100 000 deltagare varje år.

Vårruset, världens största motionsserie för tjejer, tar just nu emot anmälningar i en rasande fart. Inför turnén Vårruset 2017, som har premiär i Malmö den 2 maj och avslutas i Östersund den 13 juni har redan 50 258 anmälningar kommit in. Det är nästan tre gånger så många som motsvarande tid förra året.

– Det är fantastiskt kul att se, och ett tydligt tecken på att Vårruset är uppskattat och att tjejer runt om i landet gillar konceptet ”Att gå eller springa 5 kilometer tillsammans med tusentals andra tjejer”, säger Christer Clefberg, projektledare för Vårruset sedan 1996.

Årets Vårruset bjuder på flera spännande nyheter. Ett nytt och fräscht utseende, tre nya orter, ett fint samarbete med Barncancerfonden och en helt vegetarisk picknick från Coop. Samtidigt är Vårruset, precis som tidigare, ett härligt och prestigelöst lopp som lockar både unga som gamla, vältränade som nybörjare.

Samarbete med Barncancerfonden
Nytt för i år är ett samarbete med Barncancerfonden. För varje anmäld deltagare till 2017 års lopp går 15 kronor direkt till Barncancerfonden. Dessutom kan deltagarna välja att skänka ytterligare en summa till Barncancerfonden – något många valt att göra. Den 28 mars hade hela 857 115 kronor kommit in till det viktiga arbetet att utrota barncancer.

– Det är fantastiskt att så många redan har anmält sig till årets Vårruset! Det stärker vår uppfattning att det finns en oerhörd kraft i aktiviteter som gör gott för både kropp och själ. Vi vill säga tack till varje deltagare som med sin anmälan ser till att Barncancerfonden får ett livsviktigt bidrag”, säger Elinor Westerberg, Barncancerfonden.

Coop bjuder på en helt vegetarisk picknick – ett steg mot en bättre miljö
Alla deltagare som anmäler sig i lag om sex personer bjuds på en god picknick från Coop, Vårrusets huvudsponsor.Coop har under en längre tid jobbat för en lite grönare värld samtidigt väljer fler och fler att äta grönt. Det är två anledningar som gör att Coop i år tagit steget fullt ut och komponerat en helt vegetarisk picknickkasse för Vårrusets deltagare.

Det känns helt rätt i tiden och jag tror att de allra flesta uppskattar att Vårruset och Coop slår ett slag för både miljön och hälsan, säger Christer Clefberg.

Det går att anmäla sig nästan ända fram till evenemanget på respektive ort, läs mer här »

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login