Rebecka Törnqvist, Nina Kinert och Kristofer Åström är årets diaserter

Av den 7 juni, 2019
Rebecka Törnqvist, Kristofer Åström och Nina Kinert

Det uppskattade konceptet diasert återvänder för tredje året i rad till Live at Hearts tioårsjubileum. En diasert är en kombination av dialog och konsert, där en artist i ett renskalat format spelar låtar och i ett samtal berättar om livet och musiken.

Idén har tagits fram och utvecklats av Live at Hearts samarbetspartner Studieförbundet Bilda och introducerades på festivalen första gången 2017 och leds liksom tidigare år av Magnus Sundell, programproducent på Studieförbundet Bilda och journalist.

”Musik är något väldigt stort och viktigt för många människor. Vi i Bilda vill därför ta musiken på allvar och skapa nya utrymmen för möten mellan artist och publik”, säger Sara Thorstensson, utvecklingsansvarig för Kultur på Studieförbundet Bilda. ”I en diasert sätts musiken i ett sammanhang och publiken får möta artisten på ett lite närmare och mer personligt sätt än i en renodlad konsert. Vi är därför glada att även i år kunna presentera möten med tre toppartister i Live at Hearts diaserter.”

Under årets diaserter kommer publiken att få möta och lyssna till tre olika artister;

Rebecka Törnqvist är en av Sveriges mest välkända sångerskor och har med låtar som ”Good thing” för alltid en plats i musikälskares medvetande. Hon rör sig fritt mellan jazz och popmusik och har släppt ett tiotal album sedan 1993. Hösten 2017 släpptes skivan ”Home secretary” och hyllades som en lika stortartad som egensinnig återkomst. Skivan är ett samarbete med mångårige musikaliske vapendragaren och producenten Johan Lindström – som medverkar som musiker i diaserten.

Nina Kinert har med sin gudalika röst och sin innovativa popmusik trollbundit såväl unga popfans som medelålders vinylsamlare sedan skivdebuten 2004. Musikaliskt har hon rört sig mellan singer-songwriter, pop och mer elektroniskt färgad musik. Hon har turnerat med artister som Ane Brun och Anna Ternheim. 2018 släpptes hennes sjätte album, vackra “Romantic”. Med sig till diaserten har hon multiinstrumentalisten Linnea Olsson, mest känd som cellist.

Kristofer Åström inledde sin karriär i det populära och på många sätt banbrytrande rockbandet Fireside och har sedan dess haft en drygt 20-årig framgångsrik karriär som soloartist och singer-songwriter samt med kompband som Hidden Truck och The Rainaways. Han har hunnit släppa ett dussintal album samt några minialbum/EP:s. 2018 släpptes fyra av hans EP:s som dubbelvinylen ”Quadrilogy”.

Live at Heart äger rum mellan den 4-7:e september i Örebro. Biljetter och mer information finns på www.liveatheart.se

Musik | Rebecka Törnqvist, Nina Kinert och Kristofer Åström är årets diaserter
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login