Rebecca & Fiona live på Ritz Nightclub

Av den 15 november, 2016

Rebecca & Fiona är en svensk discjockey- och popduo bestående av Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick, förutom samarbetet har de släppt egna singlar och album.

Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick kommer båda från musikfamiljer och möttes på en fest 2007. Därefter började de arbeta med musik ihop, startade klubbmusikverksamhet och turnerade runt Sverige som DJ-duo. Efterhand började de göra egen musik tillsammans.

År 2010 släpptes deras första singel ”Luminary Ones”. Under 2010 medverkade de även i en självbetitlad webb-TV serie på SVT, där man kunde följa dem medan de producerade musik och turnerade kring Sverige. Serien blev 2011 års vinnare av TV-priset Kristallen för Bästa realityprogram och fick samma år tidningen Stockholm Citys pris för Bästa Stockholmsskildring.

Rebecca och Fiona var under 2010–2011 ett flertal gånger förband åt Robyn, andra stora framträdanden under 2010 var också deras spelning under Polarpriset och Way Out West.

I januari 2011 släppte duon sin andra singel ”Bullets”. I november 2011 gav de ut sitt debutalbum I Love You, Man!. Samma år blev duon nominerad i tre kategorier, Årets dans, Årets nykomling samt Årets grupp, i P3 Guldgalan. Vid Grammisgalan 2011 fick de en Grammis för Årets Dans/Electro.

Rebecca och Fiona har förutom att skriva och producera sin egen musik även samarbetat med andra musiker, bland annat har duon lånat ut sina röster till hiphop-projektet Basutbudet i låten ”Låna Pengar” och i ”Boy” med Adrian Lux. År 2011 släppte de singeln ”Turn It Down”, ett samarbete med den amerikanska DJ:n, Kaskade.

De har också turnerat internationellt, under år 2012 turnerade de i USA. 

För albumet Beauty Is Pain fick de på Grammisgalan 2015 pris i kategorin elektro/dans.

Hösten 2015 inledde de en ny riktning med mer traditionellt popaktig musik, som popsångerskor med ett band med fler musiker i stället för den tidigare DJ-duoformen. Detta lanserades med en sommarturné 2016. Sommaren 2016 skrev de även kontrakt med amerikanska storbolaget RCA för internationell lansering i sin nya form.

Lördag 19 november kommer Rebecca & Fiona till Ritz Nightclub live kl. 00.00 på scen.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login