Rasande energi av The Hawkins på Rock Bar

Av den 15 maj, 2017

För några år sedan såg jag The Hawkins spela i Örebro och jag slogs av deras energiska rappa rock som jag tror tilltalar de flesta med passion för rockmusik.

Deras musik är okomplicerad med en äkta nerv och framförs med en skön attityd. The Hawkins har varit på turné i Ryssland och är aktuella med en ny singel ”Fuck you all I´m outat here” som framfördes som sista nummer.

Den något överförfriskade Publiken är med från början av spelningen och det blir ett skönt drag i lokalen när The Hawkins river igång sin rasande rockmusik. Genren klassisk rock är något av min personliga favorit då dagens rockmusik är uppstyckad i oändligt många subgenrer.

Soundet bandet levererar är imponerande, alla delar av bandet tillsammans med sångaren Johannes tonsäkra rösta, smälter samman till en äkta helhet.

The Hawkins har en tung scennärvaro på den lilla scenen på Rock Bar och jag tycker om deras självdistans där de verkligen bjuder på sig själva.

Varje låt som framförs är välkomponerad med bluesiga riff och en genuin rockkänsla sprids ut av bandet. Publiken är hel vild och dansar runt framför bandet vilket skapar en härlig stämning under kvällen.

Bandet har haft en positiv utveckling de senaste åren och verkar vara i toppform vilket vi alla i publiken fick erfara. Sista låten ”Fuck you all I´m outat here” avslutar kvällens tunga konsert som rönte mycket stor uppskattning av fansen. The Hawkins har framtiden för sig och är verkligen nått att räkna med på Sveriges rockscen.

Bilder från spelningen.

Johan Bergdahl | Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login