Rapport från Idol Freddie efter veckofinal fem

Av den 28 oktober, 2019

Freddie Liljegren gick i fredags vidare efter den femte veckofinalen i Idol även om det var tight och fick åter stora vitsord för sin sång.

Örebroguiden fick några minuter med honom för att höra lite mer om hur det är i Idol svängen.

Hur känns det nu när det gått några omgångar?
– Det känns jättekul att jag får göra det här vecka efter vecka! Konkurrensen är stenhård och vem som helst kan vinna eller åka ut!

Vad känner du runt din egen prestation så här långt?
– Jag tycker jag har ändå har presterat väldigt stabilt varje vecka förutom möjligtvis Hurtful vecka 2 som jag inte riktigt fick nån bra feeling för. Om man ska se det framträdande-mässigt så tycker jag absolut inte att jag borde hängt löst i fredags. Men tyvärr handlar det inte bara om att göra ett bra framträdande utan också att ha många följare som röstar på en.

Vad tycker du om din utveckling hittills under tävlingen?
– Jag tycker jag har hittat en tydligare artistisk profil på mig själv, jag har också jobbat mycket med min självkritik.

Hur fungerar det får ni någon form av coachning?
– Vi har en sånglektion i veckan med vår grymma artistcoach Susanne Bertlin, samt en scenograf som hjälper oss med numret.

Vilka sidor känner du är dina starka om man gem för med resten av gruppen?
– Jag tror att jag kanske är en av dem starkaste sångarna i startfältet. Jag har sjungit så många olika stilar under så många år så det är mycket möjligt att jag har lite mer rutin än många andra.

– Jag har ju dock alltid varit en bandkille. Så när dem gav mig kritik angående att de inte kunde placera mig som artist så förstod jag ganska snabbt att jag aldrig riktigt sett mig själv som en soloartist. Och tyvärr har jag nog hamnat lite i bakgrunden som en underdog bland de andra som redan från start varit mycket tydliga med vilka artister de är.

Du har väll heller inte fått någon större kritik för dina sånginsatser?
– Nej jag har väl mer eller mindre bara fått positiv feedback för min sång. Bagge menar ju att jag är bäst av alla i år.

Beskriv känslan i gruppen, hjälper man varandra eller är man bara konkurrenter?
– Vi hjälper bara varandra! Vi har blivit en så sjukt tight grupp och vi tänker ingenting på att det är en tävling förrän på resultatshowen. Vilket är väldigt skönt!

Har du någonting du skulle vilja säga till alla de som tittar på dig där ute?
– Bara att jag vill rikta ett stort tack till alla som röstar mig vidare vecka efter vecka! Och att tänka på att man aldrig får tänka ”Nu gjorde Freddie så bra ifrån sig så då behöver vi inte rösta”, det kan dom glömma direkt! Konkurrensen är på tok för hög för att tänka så.

Då får jag gratulera till framgångarna hittills och önska lycka till på fredag så hörs vi snart igen.
– Tack så mycket! Det gör vi.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Rapport från Idol Freddie efter veckofinal fem
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login