Ramundberget laddar för extra tidiga längdspår

Av den 5 oktober, 2017
Ramundberget förlänger längdskidsäsongen med extra tidig start på försäsongen, skidåkaren Ida Ingmarsdotter ger tummen upp och ser fram emot satsningen på tidig snö.

Ramundberget fortsätter att utveckla sitt vintererbjudande både utförs och på längden, just nu förbereds för fullt för rekordtidiga längdspår för alla längdentusiaster.

– Vi vet att många längdgäster, alltifrån Vasaloppsåkare, större grupper och familjer, är laddade och vill komma ut snabbt snön. I år investerar vi därför 4,5 miljoner kronor på ett förbättrat snösystem längs elljusslingan, säger Philip Flacké, VD och ägare av Ramundberget.

Ambitionen är att öppna försäsongen och längdspåren extra tidigt med stöd av nya snökanoner utefter elljusspåret i Ramundberget. Så snart det blir kallt kommer vi att lägga den första åkbara längdslingan på 2,6 km som dras förbi skidskyttevallen. Nytt för i år är också ett par nya tuffare backpartier med pulshöjande kickar, för att få en ännu bättre möjligheter till en mångsidig träningsupplevelse.

– Tack vare dalens unika förutsättningar, med många höjdmeter, iskallt vatten från Ljusnan och det nya snösystemet, har vi alla möjligheter för tidigare snöläggning. Målet är att öppna elljusspåret tidigare än någonsin och sedan så fort vi kan dra ännu längre spår, säger Kalle Ljungberg som är ansvarig för snö- och liftanläggningen.

Längdskidåkningen är en naturlig del av Ramundberget, allt sedan året 1936 har skidåkare kunnat njuta av snön och vidderna här i Vägs ände. I samarbete med Bruksvallarna garanterar vi dessutom 6 kilometer skidåkning på sparad snö från den 14 oktober, med utgångspunkt från grannen Bruksvallarna.

Jag ser verkligen fram emot satsningarna på rekordtidiga längdspår och nya backpartier i Ramundberget. Jag har sedan barnsben tillbringat både höstar och vintrar i området och har ett mycket speciellt band till både Ramundberget och Bruksvallarna, säger längdåkaren Stina Nilsson.

Längdspåren är också en del av Nordic Ski Center som under säsongen är världens största sammanhängande spårsystem med 300 km preparerade spår.

– Vi är otroligt stolta över satsningarna som nu görs på längdåkningen och mycket talar för oss som destination. Tidigare i höst utsågs Ramundberget som fjällresenärernas favoritdestination, i en ny skandinaviska undersökning från Nordic Bench, vilket är ett fantastiskt betyg. Vi har också en framgångsrik vintersäsong bakom oss med mycket bra snöförhållanden och en ökad efterfrågan (12% upp för 2016-17), säger Philip Flacké.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login