Ramsbergs kulturcentrum bjuder på teaterföreställning

Av den 11 mars, 2020
Lasse Forss och Eva Ahremalm i "Ingen konst".

Fredag 13 mars kl 19:00 ges ”Ingen konst” i Resta bygdegård (Ramsberg) – en svart komedi som utspelar sig i en trailerpark i Kalifornien med Eva Ahremalm och Lasse Forss på scen. Föreställningen ingår i den regionala satsningen på scenkonst utanför tätort. Och Ramsbergs Kulturcentrum bjuder på en gratisföreställning av pjäsen med medel från Återbruksdagarna i Ramshyttans skola.

”Ingen konst” med Eva Ahremalm och Lasse Forss är en svart komedi som utspelar sig i en trailerpark i Kalifornien. Där lever Maud, en före detta bartender sen 33 år tillbaka i en husvagn inredd med ”skit som folk har slängt”. Bland annat en i hennes tycke gräsligt ful tavla som hon hittat på en loppis. Nu har hon fått veta att den kan vara en äkta Jackson Pollock! För att bevisa äktheten har hon lyckats få dit en av New Yorks främsta konstexperter, Lionel Percy som intet ont anande hamnar i en miljö han aldrig satt sin fot i tidigare. Och helst vill lämna så fort som möjligt.

Förhandsanmälan till Britt Marie 070 826 33 59

Scenkonst utanför tätort i Örebro län är en riktad satsning med syfte att stärka och utveckla de ideella krafter som verkar på landsbygden, få deras lokaler att bli aktiva kulturella mötesplatser samt öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter. Under våren 2020 är 16 arrangemang inplanerade på bygdegårdar, folkets hus och samlingslokaler på olika platser i Örebro län.


”Ingen konst” med Eva Ahremalm och Lasse Forss ges i Ullergården (Ullersäter) lördag 7 mars och i Resta bygdegård (Ramsberg) fredag 13 mars.


”Vi som ljuger om när vi ljuger om Italien” med Masthuggsteatern (Åsa Bodin Karlsson och Philip Lithner) ges i Vasselhyttans bygdegård (i samarbete med Lindesbergs Riksteaterförening) söndag 22 mars.

Kultur | Ramsbergs kulturcentrum bjuder på teaterföreställning
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login