PURE ­lanserar nya ­generationens färdigrätter i ­en klimatsmart träfiberförpackning

Av den 30 september, 2020

Säg hej till PURE – varumärket som bryter ny mark i färdigmatshyllan! Vecka 40 lanseras PURE med sin serie asiatiska favoriträtter i klimatsmarta träförpackningar hos ICA, Coop, Hemköp och Willys. Varumärket blir därmed först i Sverige att lansera kylda färdigrätter med bra hållbarhet som på allvar minskar mängden plast i hyllan. Äntligen!

– I den kylda färdigmatshyllan finns det mängder av färdigrätter men hittills inga alternativ som kombinerar färdigmat av hög kvalitet med lång hållbarhet och klimatsmarta träförpackningar. Därför känns det otroligt bra att lansera PURE som erbjuder just vällagade färdigrätter med bra hållbarhet som drastiskt minskar plastförbrukningen så som PURE’s rätter i träfibertråg gör, säger Michel Tops VD för Tops Foods och ägare av PURE.

Unik tillagningsmetod som höjer kvalitén
PURE är ett innovativt färdigmatskoncept som nu höjer ribban för hela färdigmatskategorin, både vad gäller smak och förpackning. Rätterna som lanseras är de asiatiska favoriterna Chicken Tikka Masala, Chicken Sweet & Sour, Chicken Red Curry och Chicken Green Curry.

I tillagningen använder PURE en patenterad tillagningsmetod som sätter råvarornas smak och kvalitet i fokus. Råvaror som grönsaker är känsliga för hög temperatur kombinerat med lång koktid, eftersom de då tappar smak- och näringsämnen. Genom kort och exakt upphettning med hänsyn till maträttens olika komponenter lyckas PURE’s tillagningsmetod bevara råvarornas smak, färg, textur och näringsämnen. Detta ger PURE’s rätter en god hemlagad kvalitet samtidigt som de får bra hållbarhet utan adderade konserveringsmedel.

– PURE’s rätter är perfekta för den som vill kunna gå till mataffären och köpa en rätt lika god som en nylagad take-away och dessutom i en klimatsmart förpackning, säger Tobias Wikström, VD för FoodBroker International.

Den patenterade tillagningsmetoden är också vad som gör det möjligt att producera rätterna direkt i sitt klimatsmarta träfibertråg. PURE unika på den svenska marknaden att använda en tillagningsteknik som gör storskalig tillagning av färdigrätter i träfibertråg möjlig.

Revolutionerande förpackning i träfiber
I en tid när plastkonsumtionen är ett av våra största miljöproblem och när intresset att minska plastkonsumtionen är större än någonsin finns det förvånansvärt få plastbantade förpackningsalternativ i färdigrättshyllan.

PURE vill ändra på detta och har därför skapat en förpackning som består av hela 85% återvinningsbara träfiber och bara 15% plast. Med sin innovativa förpackning minskar man plastförbrukningen med 85% per förpackning (jämfört med förpackningar i 100% plast).

Den hållbara träfiberförpackningen är designad så att man enkelt kan separera den skyddande plastfilmen från trätrågets insida när rätten är uppäten. På så sätt underlättar man för konsumenten att källsortera förpackningen helt och hållet. Som ett ytterligare led i ett cirkulärt hållbarhetstänk planteras två nya träd för varje träd som används till produktionen av förpackningarna.

PURE-serien består av:

Chicken Tikka Masala: En mustig och smakrik indisk favorit med kyckling, ris och den typiskt krämiga tomatsåsen med smak av kummin, chili, ingefära och vitlök. Glutenfri.

Chicken Red Curry: En krämig och kryddig thailändsk klassiker med ris och kyckling i mild röd curry-sås med kokosgrädde, paprika, bönor och bambuskott. Gluten- och laktosfri.

Chicken Sweet & Sour: En take-away favorit med ris och kyckling i en sötsur sås fylld med krispiga grönsaker som paprika, morötter, bambuskott och ananas. Laktosfri.

Chicken Green Curry: En av de mest älskade thailändska maträtterna. Kyckling och nudlar i en milt kryddad grön curry-sås med krämig kokosmjölk och zucchini, bambuskott, gröna bönor, limeblad och thailändsk basilika. Laktosfri.

Rätterna värms i mikro på bara 3 minuter och är utmärkta vardagsräddare, som lunch eller middag. Portionsstorleken är 400 g. Rek. butikspris är ca 49,90 sek.

Mat | PURE ­lanserar nya ­generationens färdigrätter i ­en klimatsmart träfiberförpackning
Örebroguiden

Källa: FoodBroker

You must be logged in to post a comment Login