Punkig country av Birdcloud på East West

Av den 24 september, 2017

Birdcloud är en countryduo från Nashville som fått mycket uppmärksamhet i media för sin vulgära stil och texter med könsord som retat upp en del konservativa krafter vilket gett dem bra PR.

Innan konserten pratar jag med den ena sångerskan samtidigt som hon sveper en drink och det är lite kul att höra sydstatsaccent vilket inte är så ofta man hör i Örebro.

Deras sound är inte det vackraste man hört på en konsert men deras punkiga attityd är underhållande att se. De varvar korta låtar med drinkar och shots i ett högt tempo samtidigt som de verkar ha riktigt kul på scenen. Spelningen blir till en fest och låtarna är ganska roliga men inga musikaliska höjdpunkter.

Stämningen hos publiken är god och tempot höjs av Birdcloud som aldrig slutar att överraska.
På slutet av spelningen blir framförandet lite av Performance konst med underhållande hångel och svårbeskrivliga konster på scenen där de ligger ned samtidigt som de spelar.

De är kul med artister som vågar sticka ut och som är utanför de vanliga ramarna, där fokusen ligger på underhållningen.

När det gäller originalitet slår Birdcloud de flesta band på fingrarna och publiken tog deras humoristiska punkiga countrymusik till sig.

Birdcloud får hela…

  

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login