Puligny Montrachet Le Trézin 2016 från Gérard Thomas en handplockad nyhet av särdeles god klass

Av den 13 november, 2018

Stilfulla, hantverksmässiga och stora viner till en förhållandevis modest prissättning har gjort Gérard Thomas till en synnerligen uppskattad producent, det är med glädje vi presenterar Puligny Montrachet Le Trézin 2016 – i en exklusiv decemberlansering.

Den familjeägda lilla egendomen Gérard Thomas har sitt säte i Saint Aubin och drivs av Gérard och hans två döttrar Anne-Sophie och Isabelle, som representerar fjärde generationens vinmakare.Egendomens tolv hektar sträcker sig över Saint-Aubin, Meursault, Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet.

Vingårdsläget ”Le Trezin” ligger högt uppe på berget, med utsikt över själva byn Puligny-Montrachet. Här har Gérard Thomas drygt en halv hektar av vinrankor planterade mellan 1973 och 1978. Druvorna handskördas och pressas hela, musten får sedan vila på små ekfat innan filtrering och buteljering.

Puligny-Montrachet Le Trézin 2016 ger ett stilrent uttryck av sitt ursprung genom en anmärkningsvärd koncentration som balanserar djup frukt och nötig rondör med frisk syra och uttalade mineraltoner.

Det här är ett vin som möter Bourgognes oslagbart höga rykte genom en jordnära filosofi.

Puligny-Montrachet Le Trézin 2016 lanseras den 1 december i det fasta sortimentet 3174 Puligny-Montrachet Le Trézin 2016, 499 kr.

Mat & Dryck | Puligny-Montrachet Le Trézin 2016
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login