Pukk bjuder in till ett magiskt vinterland

Av den 26 december, 2017

Tänk dig höga drivor av gnistrande snö och glimrande is. Lägg till ljudet av skridskor och slädar, julmusik och bjällror. Och massor av godis! Känner du känslan? Den nya uppdateringen av spelet Pukk bjuder in stora som små till en mysig och samtidigt actionfylld julunderhållning i sin magiska vintervärld.

Pukk är ett isigt runner-spel med unik spelmekanik och utmanande banor från den göteborgsbaserade spelstudion Itatake. Spelet lanserades för en månad sedan och har redan lyfts fram av Apple flera gånger som ett spel de rekommenderar till sina användare. Under jul- och nyårshelgen passar Itatake på att fira den första månadens framgångar genom att dela ut massor av julklappar till sina spelare.

Vi inser ju att vi inte är helt unika gällande att dela ut julklappar, säger Itatakes VD Thomas Wedin med ett leende. Men vi är väldigt stolta över hela julpaketeringen med julklapparna vi delar ut i kombination med den mysiga julstämning vi skapat i spelet inför den här uppdateringen.

Uppdateringen innehåller alltså mer än julklappar. Spelarna möts av pynt och dekorationer genom hela spelet för att förstärka den mysiga julkänslan. Samtidigt anser bolaget att spelets kärna är en kontrast till den köphysteri som många upplever negativt runt julen. Pukk skiljer sig från flertalet andra spel genom att inte erbjuda tilläggsköp med mikrotransaktioner för att spelaren ska kunna uppnå snabbare eller mer framgång.

‒ Pukk är ett Premium-spel som man kan spela gratis, fortsätter Thomas Wedin. Om man inte vill köpa Premium-versionen kan man istället välja att aktivera reklam i spelet för att på så sätt få en del extra funktionalitet gratis, det är helt upp till spelaren själv att välja väg.

Juluppdateringen av Pukk finns tillgänglig just nu och kommer så att vara över jul- och nyårshelgerna.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login