Publikrekord för Solsidan

Av den 5 december, 2017

Det blev direkt succé för SOLSIDAN som i helgen lockade en rekordstor publik till biograferna, filmen gick rakt in som etta på Biotoppen och sågs under premiärhelgen av 184 426 personer på närmare 300 biografer över hela landet. Det är den starkaste öppningen för en film på bio i år, totalt har filmen setts av 205 259 personer inklusive förhandsvisningar.

”Det känns fantastiskt roligt att Solsidan har hittat den breda biopubliken. Det är en otroligt bra start och det visar att det finns ett intresse att se svensk film på bio. Vi hoppas att filmen fortsätter att locka en stor publik resten av bioåret”, säger producenten Emma Nyberg.

I biofilmen SOLSIDAN som är baserad på en av Sveriges populäraste komediserier får vi följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.

För regin svarar Felix och Måns Herngren och i rollerna ser vi Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh samt Henrik Schyffert, Frida Hallgren och Sven Wollter. 

Manus är skrivet av Jesper Harrie. Producent är Emma Nyberg. Filmen är en samproduktion mellan FLX, Jarowskij och TV4. Distributör: SF Studios.

SOLSIDAN hade biopremiär över hela landet den 1 december och visas även textad på engelska och arabiska på utvalda biografer.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login