Prylar | Windows 10 Anniversary Update är här

Av den 3 augusti, 2016

Idag lanseras Windows 10 Anniversary Update som är Microsofts andra stora uppdatering av operativsystemet sedan lanseringen för ett drygt år sedan. Bland nyheterna finns säkerhetsuppdateringar, förbättringar av webbläsaren Edge och den nya funktionen Windows Ink.

– Intresset för Windows 10 är otroligt stort och operativsystemet finns idag installerat på mer än 350 miljoner enheter. Med Windows 10 levererar vi nu Windows som en tjänst. Det innebär att vi löpande ger våra användare nya funktioner som förbättrar Windows och fortsätter att skydda dem, säger Klas Hammar, affärsområdeschef för Windows och Surface.

Det är en utgångspunkt för Microsoft att lyssna på våra användare och ta med deras synpunkter i utvecklingen av Windows 10. I arbetet med Windows 10 Anniversary Update har medlemmarna i Windows Insider Program testat 25 förhandsversioner för PC och 16 för telefoner. Resultatet är att vi fått in mer än 75 miljoner punkter med feedback att använda i arbetet med Windows 10 Anniversary Update.

Uppdateringen rullas ut i faser över hela världen och sker automatiskt genom Windows Updates. Vill du inte vänta på att den ska nå ditt land hittar du information här om hur du själv hämtar nya Windows 10 Anniversary Update.

Nya säkerhetsfunktioner
Dagligen finns det mer än 250 miljoner olika aktiva säkerhetshot, vilket är en av anledningarna till att Microsoft prioriterar att göra Windows 10 till den säkraste versionen av Windows någonsin. Med Windows 10 Anniversary Update utvecklar vi de inbyggda säkerhetsfunktionerna och erbjuder en tryggare upplevelse. Stödet för biometrisk inloggning via Windows hello utökas och inkluderar nu webbläsaren Edge och appar. Även Windows Defender uppdateras och nu går det att schemalägga automatiska genomsökningar av datorn.

Företagskunder står inför ännu tuffare säkerhetsutmaningar för att skydda sina företagsnätverk. Därför lanserar Microsoft nu Windows Defender Advanced Threat Protection. Skyddet kombinerar data och information från cyberattacker runt om i världen för att upptäcka, undersöka och hantera hot mot företag och företagsnätverk. Med Windows 10 Anniversary Update lanserar Microsoft också Windows Information Protection. Verktyget förhindrar omedvetet läckage av data genom att separera medarbetarnas privata information och företagets information.

Med Windows 10 Anniversary Update lanserar vi även nya funktionen Windows Ink som gör det enklare för användare att anteckna, skissa och rita med pennor. Webbläsaren Microsoft Edge uppdateras för att använda mindre datorkraft när du surfar vilket gör att ditt batteri håller längre. Windows 10 Anniversary Update introducerar även Xbox Play Anywhere som gör det möjligt att spela spel på både Xbox One och Windows 10-datorer.

Här kan du titta på en video om nyheterna i Windows Anniversary Update!

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login